Vijf tips voor het weekend

Wat kies jij dit weekend om te doen?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 15 augustus 2014 Toerisme Een weekend vol muziek en spektakel! Vuurwerk, circus, Franse muziek en het Grachtenfestival op verborgen locaties. Voor de rustzoekers is er ook iets leuks: ga mee met een boottocht voor vroege vogels en hoor de natuur ontwaken! Dit zijn onze tips: vijf uitstapjes voor het weekend.

Zomercircus op Muiderslot

MUIDEN - Sluit de zomervakantie op een vrolijke manier af bij het Muiderslot. Hier zijn het hele weekend circusactiviteiten te doen! Het circus bestond al in de middeleeuwen, daarom sluit het mooi aan bij het eeuwenoude slot. Jonge, maar ook oudere bezoekers, leren hier de geheimen van het circusvak: lopen op een grote bal, Chinese bordjes balanceren, fietsen op één wiel en nog veel meer. De kunsten worden natuurlijk ook getoond aan het publiek. Daarnaast zijn er ook leuke speurtochten, en de valkenier is aanwezig met zijn roofvogels.

Praktische informatie
Weekend vol circus op Muiderslot
Zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen 13,50 euro, kinderen 9,00 euro.

Vuurwerkshow op de boulevard

SCHEVENINGEN - Verschillende landen strijden dit weekend om de eerste prijs tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen. Zoek een mooi plekje op de boulevard, want het spektakel is vanaf daar goed te zien. Vanaf 21:45 uur start de eerste show en de tweede begint rond 22:30 uur. Het vuurwerk wordt de lucht in geschoten vanaf een ponton die in het water drijft.

Praktische informatie
Hommerson Casino's Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen
Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus
Entree: gratis.

Grachtenfestival

AMSTERDAM - Amsterdam verandert weer in de grootste concertzaal van de wereld. Op bijzondere, soms verborgen, plekken kun je van 15 tot en met 24 augustus genieten van de mooiste concerten tijdens het Grachtenfestival. Laat je verrassen, verleiden en op de kop zetten door klassieke muziek en jazz, want het thema is dit jaar 'Ondersteboven'. Kijk op de website voor een overzicht van de 240 concerten op 90 locaties.

Praktische informatie
Grachtenfestival 2014 in Amsterdam
Van 15 augustus tot en met 24 augustus, tussen 11:00 uur en 24:00 uur.
Entree: verschilt per concert. Er zitten ook gratis concerten tussen.

Heb je nog even vakantie? Doe inspiratie op met DagjeWeg.NL. De leukste uitstapjes voor de zomervakantie!

Chillen met Camadou

OTTERLO - Ontdek de muziek van Camadou, tijdens de avondopenstelling van het Kröller Müller Museum. Ze is een singer-songwriter die komt optreden op deze bijzondere locatie: in het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin. Het museum staat deze zomer helemaal in het teken van de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme. Daar horen ook de avondconcerten bij, allemaal in Franse sferen. Er is een hapje en drankje verkrijgbaar, maar je mag ook je eigen picknick meenemen.

Praktische informatie
Avondopenstelling Kröller Müller Museum met concert van Camadou
Zaterdag 16 augustus, van 19:00 uur tot 21:30 uur.
Entree: Gratis bijwonen als je een geldig entreebewijs hebt voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum.

Boottocht met ontbijt

NIEUWKOOP - Je hoort de natuur bijna ontwaken, tijdens een boottocht voor vroege vogels. Laat de drukte achter je en geniet van de pure natuur in de vroege ochtend. Maak zondag 17 augustus een boottocht met de Blauwjantje door de Nieuwkoopse Plassen. Met een fluisterboot door het riet (tip: neem een verrekijker en warme kleren mee) en daarna heerlijk ontbijten bij Restaurant Tijsterman.

Praktische informatie
Boottocht met ontbijt op de Nieuwkoopse Plassen
Zondag 17 augustus, van 07:00 uur tot 09:00 uur.
Entree: volwassenen 27,00 euro, kinderen 21,50 euro (leden van Natuurmonumenten krijgen korting).

Laatst gewijzigd: 2014-08-27 14:36:11 · Gepubliceerd: 15 augustus 2014 - 805