Arnhem: de favorieten van Akketien

Dagje uit in Arnhem |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bekijk Arnhem als een local

26 augustus 2014 Toerisme Arnhem, Gelderland Akketien neemt je mee, een dagje door haar stad Arnhem. Met deze tips maak je er een heuse vakantiedag van, gewoon in Nederland. Ontbijten in het park, muntthee bij TAPE en snuffelen bij Van Mij. Waar wacht je nog op, kom Arnhem ontdekken!

Wie?

  • Naam: Akketien
  • Leeftijd: 27 jaar
  • Stad: Arnhem

Wat moet je echt eens doen in Arnhem?

"Voor het ultieme zomer-, buitenland- en vakantiegevoel hop je van hapje naar drankje en van drankje naar hapje. Tussendoor moet je natuurlijk ook even de leuke winkeltjes bezoeken die je ogen in het vizier krijgen. Maar begin de dag met een ontbijtje in het Sonsbeekpark. Op het station en rond het station zijn diverse opties om broodjes, sapjes, koffie, yoghurtjes te scoren. Vijf minuten lopen en je ontdekt een zee aan gras, het grote witte huis en genoeg plek om neer te strijken. Verder op verkenningstocht? Ga op weg naar de Eusebiuskerk, via de straat Grote Oord. Even de boekwinkel in voor de mooiste boeken en tijdschriften. Net achter de Hema loop je door een straatje naar de Eusebiustoren, maar halverwege moet je stoppen: Graave Eten & Drinken mag je niet missen. Onder het genot van een heerlijk ice tea op zo’n picknickbankje of een kuipstoel kun je genieten van alle mensen die langs lopen. Wat zo leuk is bij Graave is dat het zo fijn basic is, maar toch met een vleugje sjiekheid. Neem nou het mooie glas waarin de ice tea zit. In combi met de heerlijk bruschetta’s vliegt de tijd.

Wat zijn de leukste winkeltjes van Arnhem?

Vanaf Graave loop je verder, en voor Grand Café Arnhems Meisje sla je linksaf. Dit is een fijn artistiek straatje met links nog een synagoge (middenin de stad!). Sla je links af dan kom je bij een Turks theehuis. Ga je rechtdoor, dan kom je langs de keurslager en ook Bos & Heij. Een cadeauwinkel met allerlei hebbedingetjes. Ook vind je hier dingen van ‘kleine’ ontwerpers. Even verderop nog zo'n winkeltje waar je je hart kunt ophalen: Van Mij, aan de rechterkant op de hoek. Oldskool notitieboekjes, slingers, kinderspeelgoed en woonaccessoires. Al het moois hier maakt je blij."

Nog niet uitgekeken in Arnhem? Boek een hotel en blijf slapen in Design Hotel Modez, Hotel Old Dutch of een leuke bed & Breakfast.

Wat is jouw favoriete plek?

Espressobar TAPE! Loop het centrum door naar het Velperplein (ja inderdaad het bestaat echt, Monopoly sprak de waarheid). Loop langs de welbekende ‘rode’ multimediawinkel de Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat in. Is er een man mee op deze tocht, dan kun je hem ook aan je linkerhand in de stoel zetten, waar zijn baard, bakkebaard of stoppels onder handen worden genomen. Vervolgens loop je door en ga je bij de stoplichten links. Een multicultureel sfeertje komt mij daar altijd tegemoet. Heerlijk. Aan de rechterkant zit TAPE. Drink hier een heerlijke muntthee, wijn of priklimonade. Terug in de tijd van saamhorigheid en met elkaar in een grote woonkamer zitten. Café, espressobar en expo. Alles in één. Ook kun je een spelletje uit de kast pakken of je gaat er achter je laptop zitten werken. Het kan allemaal. Nog iets wat ook heel leuk is? De buurvrouw: Things I Like Things I Love, vintage is hier het motto: je vindt er unieke kledingstukken. Ook de aankleding is warm en nodigt je uit om even op de bank neer te ploffen en al het moois in je op te nemen.

Wat is een leuk restaurant?

"Cantina, Mexicaanse tapas waar je je vingers bij af likt. Dinertime at the Rijn! Bij mooi weer zit je in een relaxte loungebank of stoel te genieten van je hapje en drankje met uitzicht op de Rijn! Bij slecht weer zit je boven goed voor het grote raam waar je nog steeds een mooi uitzicht hebt. O ja, en Arneym Lunch & Bites: aioli to the end! Brood is lekker, maar hier is het brood het lekkerst met aoili en kerrie. Dip je stukje brood eerst in de aoili en daarna in de kerrie. Hap. Stilte. Genieten."

Leuke dingen voor kinderen in Arnhem

"Kinderen mee? Dan mag je het Watermuseum in het Sonsbeekpark niet overslaan. Het is een echt 'doe-museum', zo kun je onder andere een tochtje maken door het riool! Daarna kun je even bijkomen in de brasserie waar ze allerlei lekkers hebben."

Ontdek meer favorieten van locals door het hele land. De redactie van DagjeWeg.NL is daarbij benieuwd naar jouw favorieten! Ook je favoriete spots delen? Mail naar redactie@dagjeweg.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:50:44 · Gepubliceerd: 2014-08-26 13:28:48 - 8936