Sprookjeswereld van zand: beleef de Gouden Eeuw!

Bezoek 't Veluws Zandsculpturenfestijn |  
Nieuws door

29 augustus 2014 Toerisme Garderen, Gelderland Laat je betoveren door de Gouden Eeuw. Bezoek de scheepskade, aanschouw de machtige VOC-schepen en hoor de scheepsbellen rinkelen. Ontdek ook de Nachtwacht. De beste zandtovenaars wereldwijd haalden alles uit de kast om een heuse sprookjeswereld van zand te maken voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

De torenhoge hoogtepunten uit de rijke Nederlandse geschiedenis, kunst en cultuur komen samen op 't Veluws Zandsculpturenfestijn tot en met zaterdag 1 november 2014 in de Beeldentuin in Garderen. Ontdek het kunstzinnige Amsterdam van zand en laat je meevoeren door de vaderlandse historie bij de zesde editie van dit zandsculpturenfestival.

Bewonder de Nachtwacht

Maar liefst veertig echte schilderijen met afbeeldingen uit de Gouden Eeuw wachten op bewondering op 't Veluws Zandschulpturenfestijn. Één van die schilderijen is de fameuze Nachtwacht, het meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Maar waan je ook op de zanderige scheepskade in Amsterdam, waar de scheepsbellen rinkelen en grootse VOC-schepen af een aan varen in een decor van statige grachtenpanden.

Kunstzinnig met zand

Zandkunstenaars uit de hele wereld toveren met zand een indrukwekkend totaalbeeld van de Gouden Eeuw. Zandsculpturen zijn een absolute kunst, waar veel voorbereiding en techniek bij komt kijken. Laat daarom geen centimeter ongemoeid en neem plaats in één van de karretjes op de monorail, waarbij je de zandsculpturen ook van bovenaf bekijkt. Bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn beleef je de Gouden Eeuw op ultieme wijze!

Bezoek 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Ontdek 't Veluwse Zandsculpturenfestijn tot en met zaterdag 1 november in de Beeldentuin in Garderen.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag: 10:00 tot 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 tot 17:00 uur
Zondag: gesloten

Toegangsprijzen:
- Kinderen van 0 tot en met 5 jaar hebben gratis entree;
- De entree voor kinderen van tot en met 12 jaar bedraagt € 4,50;
- De toegangsprijs voor 13 jaar en ouder is € 8,50.

Bestel snel tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Laatst gewijzigd: 2014-08-28 14:16:21 · Gepubliceerd: 2014-08-28 13:56:29 - 1407