1

Cultureel feest in Amsterdam

Culturele seizoen begint met de Uitmarkt in Amsterdam

Uitmarkt Amsterdam 2014   Nieuws door

archief oud artikel 28 augustus 2014 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Bekende artiesten staan te trappelen om het culturele seizoen vrijdagavond knallend te beginnen. Onder andere Waylon en Edgar Burgos treden op tijdens de opening van de jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam. En Acda en de Munnik sluiten de avond af! Iedereen die wil weten wat het nieuwe culturele seizoen in petto heeft mag dit evenement niet overslaan.

Waar kunnen we de lange winteravonden straks mee vullen? Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam presenteren alle culturele instellingen hun aanbod voor het komende seizoen. Klassieke concerten, meeslepende dansvoorstellingen en vermakelijk theater: iedereen mag er drie dagen lang gratis van genieten. En alvast een verlanglijstje maken voor de komende maanden. Jörgen Raymann opent de Uitmarkt 2014 op het I amsterdam podium op het Museumplein op vrijdagavond vanaf 21:10 uur. Edgar Burgos, Oscar Harris, Patrick Tevreden en Typhoon zorgen voor de muziek en Waylon sluit af. Na de opening komen Acda en de Munnik het podium op voor een spetterend optreden. Het begin van hun allerlaatste gezamenlijke theatertour langs de Nederlandse theaters.

Theater, musea, musicals en concerten: vind ze het hele jaar door op de cultuurpagina van DagjeWeg.NL.

Tips: niet te missen op de Uitmarkt

Kom naar het skateboard walhalla op het Museumplein, georganiseerd door Mountain Dew. Uit heel Europa strijden skaters hier om een ticket naar New York. Op zondag om 16:00 uur omlijst de Haagse formatie Splendid hun vette tricks met popmuziek en een vleugje reggae. In Club Silencio proberen tien Amsterdamse clubs op het Museumplein het publiek de dansvloer op te krijgen. Voor wie van dans houdt is de Grote Zaal van de Stadsschouwburg een heerlijk oord. De beste dansgezelschappen, zoals het Scapino Ballet, halen hier uit alles uit de kast.

Zingen met de Musical Sing-a-Long

Het is een traditie: iedere Uitmarkt eindigt met de Musical Sing-a-Long. Dus warm die stembanden maar vast op en zing op het Museumplein mee met de musicalsterren van nu. Het Metropole Orkest begeleidt de nummers, afkomstig uit bijvoorbeeld Hij Gelooft in Mij en The Sound of Music.

Ga een dagje uit in Amsterdam! De leukste uitjes vind je op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2014-08-28 21:11:12 · Gepubliceerd: 2014-08-28 17:21:02 - 589