1

Vijf toptips voor het weekend

Kies een dagje uit voor de hele familie

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 4 september 2014 Toerisme Zijn dit de laatste zonnestralen voorlopig? Buit ze dan uit en geniet van een uitstapje met de hele familie dit weekend! Kies voor spectaculaire demonstraties in de haven van Rotterdam of ontmoet de cast van Flikken Maastricht. Zwolle swingt de pan uit en in Zundert vergaap je je aan de mooiste praalwagens. Of ga je dit weekend eindelijk eens een keer wadlopen? Het kan allemaal!

Wereldhavendagen in Rotterdam

Rotterdam, die prachtige havenstad, vult zich dit weekend weer met schepen en maritieme activiteiten. Op en rondom de Maas geniet je van spectaculaire activiteiten, shows en muziek. Wil je iets leren over de haven? Gezellig langs de kraampjes en expositie's slenteren? Of ga je mee met één van de gave excursies? De Wereldhavendagen zijn een familie-uitje bij uitstek.

Praktische informatie

Wereldhavendagen 2014
Wanneer? 5 tot en met 7 september, van 10:00 uur tot en met 18:00 uur. Zaterdag te bezoeken tot 23:00 uur.
Entree: het evenemententerrein is gratis te bezoeken, voor de excursies wordt wel entree gevraagd.

Flikkendag Maastricht

Ook zo'n fan van Flikken Maastricht? Duik tijdens de vierde Flikkendag Maastricht onder in de wereld van politie, brandweer, GGD en de Koninklijke Marechaussee. Er zijn volop demonstraties en presentaties. Dit jaar is er een nieuw spektakel: de Roadshow van de Koninklijke Marine. En de cast van Flikken Maastricht is natuurlijk ook aanwezig: onder meer Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel maken 's middags hun opwachting via de Maas. Voor de fans is er dan ruim gelegenheid hun helden te bewonderen.

Praktische informatie

Flikkendag Maastricht
Wanneer? Zaterdag 6 september 2014.
Waar? In de binnenstad van Maastricht op diverse locaties.
Entree: gratis.

Stadsfestival Zwolle

Langs de kade en op het water gebeurt het de komende dagen: Zwolle verandert in een groot podium tijdens het Stadsfestival. Geniet van (gratis) concerten, ontdek de stad met een bootje of luister naar Dominee Gremdaat. Vijf dagen vol muziek, dans en theater op en rond de stadsgrachten. Vanaf het Festivalhart - het Rodetorenplein - vertrekken elke dag bootjes waarmee je op ontdekkingstocht kunt langs de grachten van deze verrassende stad.

Praktische informatie

Stadsfestival Zwolle 2014
Wanneer? Van 3 tot en met 7 september 2014.
Waar? In de binnenstad van Zwolle, startpunt bij het Rodetorenplein.
Entree: gratis. Voor sommige mini-voorstellingen wordt een klein bedrag gevraagd.

Bloemencorso Zundert

Verwonder je over de prachtigste creaties tijdens het grootse bloemencorso in Zundert. Voor je langs trekken de mooiste praalwagens, elk met hun eigen thema en kleuren. Zundert staat dit weekend in het teken van de dahlia's! Maar er is nog veel meer feest: het hele weekend zijn er optredens op negen locaties. Zondagavond na de optocht en maandag staan de wagens opgesteld en kun je ze gratis en onder leiding van een gids bekijken.

Praktische informatie

Bloemencorso Zundert
Wanneer? Zondag 7 en maandag 8 september, vanaf 13:30 uur.
Waar? Door de Zundertse straten.
Entree: 10,00 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Droogvaltocht op het wad bij Texel

Met je voeten in het wad en oog in oog met zeehonden. Wadlopen moet je echt een keer gedaan hebben! Dit weekend krijg je de kans: Kom mee met de droogvaltocht van Natuurmonumenten en TX20-Orion. Na een prachtige vaartocht stopt de boot op een zandplaat midden in zee en mag je van boord! Leuk voor jong en oud: lekker varen, een stoere wandeling maken en zeehonden en vogels spotten.

Praktische informatie

Droogvaltocht van Natuurmonumenten
Wanneer? Zaterdag 6 september van 10:00 uur tot 13:00 uur.
Waar? Vertrek uit de haven van Oudeschild.
Entree: 16,00 euro voor volwassenen, 13,50 euro voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Laatst gewijzigd: 2014-09-03 18:10:35 · Gepubliceerd: 4 september 2014 - 614