Jamai geeft tips: check deze musicals!

Must see: musicals die je niet mag missen

Geniet van een avondje uit Redactioneel door

archief oud artikel 27 september 2014 Showbizz Geniet van een ontspannen avondje uit en bezoek het theater! Het culturele aanbod is groots, maar wat kun je beter niet overslaan? Jamai Loman geeft twee tips voor musicals die je niet mag missen. Veel plezier!

1. Dreamgirls: de grootste reizende musical van het seizoen

Welk klein meisje droomt niet van een wereld vol glitter en glamour? Wie wilde vroeger niet beroemd zijn? Leef mee met Effie, Deena en Lorrell bij Dreamgirls , de grootste reizende musical van het seizoen. De drie willen naam maken als de Dreamettes in de muziekwereld, maar dat gaat niet over rozen. Zo is er wrijving als Effie haar plaats als leadzangeres af moet staan aan Deena en heerst er chaos wanneer manager Curtis Effie uit de groep wil zetten...

Dreamgirls is gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross en gaat op zondag 28 september in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna brengen hoofdrolspelers Berget Lewis en Pearl Jozefzoon de musicalsensatie tot en met zondag 1 februari naar theaters door het hele land.

Bekijk de trailer van Dreamgirls:

2. Billy Elliot!

Dans door de wereld van Billy Elliot en laat je inspireren door een elfjarig jongetje uit een arbeidersgezin in Engeland, ten tijde van de mijnstakingen (1984-1985)! De stoere Billy zit eigenlijk op boksen, maar belandt per ongeluk in een balletles. En wat doe je als je erachter komt dat je talent hebt? Trainen! Stiekem, want zijn vader wil het niet hebben. Billy droomt van een leven als danser en hij mag uiteindelijk auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Maar dat levert hem thuis weer problemen op...

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de wereldberoemde film en is vanaf zaterdag 4 november tot en met zaterdag 28 februari exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Bekijk de trailer van Billy Elliot:

Hou je van muziek, maar ben je geen liefhebber van musicals? Ontdek dan snel het programma van de Edesche Concertzaal!

Laatst gewijzigd: 2014-09-25 11:24:37 · Gepubliceerd: 2014-09-03 17:12:26 - 500