Zoek de stilte in de schilderijen

Sounds of Silence: ontsnap aan de geluiden van alledag

Tentoonstelling Sounds of Silence   Nieuws door

10 september 2014 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Kunstliefhebber of op zoek naar rust? Vanaf zondag 14 september kun je terecht in CODA Museum, bij de nieuwe expositie Sounds of Silence. In de tentoongestelde schilderijen is de stilte gevangen. Herrieschopper Bart Chabot opent de expo.

Afstand van geluid

Sounds of Silence is een tentoonstelling waarin de stilte centraal staat. Een unieke manier om even afstand te doen van alle hectiek en geluiden van alledag. Als je er goed op let, barst de hedendaagse moderne kunst van de stilte: in deze expositie is werk te zien van 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Bijzondere blik op stilte

Geluid en stilte liggen dicht bij elkaar en kunnen elkaar op een wonderlijke manier versterken of afbreken: een voorbij denderde trein, een explosie op grote afstand, een waterval of ander natuurlawaai of luidruchtige toeristen. De ene keer hoor je absoluut geen geluid, en de volgende keer wordt de stilte juist benadrukt door kleine, subtiele geluiden. Een bijzondere blik op stilte: dat is Sounds of Silence. Geschikt voor kunstliefhebbers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar rust. De tentoonstelling wordt zondag 14 september geopend door 'de man die niet zonder geluid kan': dichter, schrijver en kunstenaar Bart Chabot. Hij geeft de stilte een stem.

Praktische informatie

Tentoonstelling Sounds of Silence in CODA Museum
Te zien van 14 september 2014 tot en met 11 januari 2014.
Op alle dagen, behalve maandag, van 10:00 uur tot 17:30 uur. Zondag alleen 's middags geopend en donderdag tot 20:30 uur.
Entree: 10,00 euro. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2014-09-09 14:06:39 · Gepubliceerd: 2014-09-09 13:33:56 - 1000

Activiteiten CODA Museum

Vanaf morgen te bezoeken

Coda Paper Art


Voel het oppervlak van het ruwe karton tussen je vingers, houd het witte vel papier tegen het licht en zie de nerven en vezels. Je kijkt naar de schoonheid en eenvoud van onbewerkt karton of...