Ontdek hoe een manege een museum werd

Levend Paardenmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Must see voor paardenfans!

9 oktober 2014 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Fan van paarden? Neem dan zeker een kijkje in deze bijzondere stadsmanege. De Hollandsche Manege is omgetoverd tot Levend Paardenmuseum!

Goed bewaard geheim in Amsterdam

Wie had nou gedacht dat er zoiets moois bestond in Nederland? Verborgen aan de Vondelstraat lag al jaren een stadsmanege. Een goed bewaard geheim, vlak bij het Vondelpark. Maar nu is deze Hollandsche Manege het decor van het Levend Paardenmuseum. Het museum werd zondag officieel geopend door minister van Onderwijs Jet Bussemaker.

Historische paardrijkunst

Het museum kan trots zijn op een prachtige locatie: een neoclassicistisch gebouw waar paarden dagelijks shows geven. De geschiedenis spat eraf! Ga terug in de tijd en leer alles over de geschiedenis van de oudste rijschool van Nederland. Er worden carousseldemonstraties gegeven, waarbij ook klassieke paardrijkunst en –kleding getoond worden. Een must see voor paardenliefhebbers! Woon een training bij, doe een speurtocht of volg een cursus opzadelen. Je kunt hier ook genieten van een high tea in stijl.

Praktische informatie

Het Levend Paardenmuseum
Geopend op alle dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 8,00 euro voor volwassenen, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 4,00 euro entree. De entreeprijs is inclusief een kop koffie in de schitterende Foyer-bar.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:08:05 · Gepubliceerd: 2014-10-08 17:38:47 - 873