Dagje uit dit weekend

Wat is er te doen vandaag? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat te doen op zaterdag en zondag?

20 oktober 2014 Toerisme Pas gevallen herfstbladeren stuiven op wanneer de paarden voorbij galopperen op Slot Loevestein. Dit weekend binden ridders hier de strijd aan in een spannend steekspel tijdens een heus Riddertoernooi. Kijk toe bij dit spektakel of ga de boomgaard in om de laatste appels te plukken. En maak kennis met Amalia van Solms en Elizabeth Stuart in het Haags Historisch Museum. Een mooi laatste weekend van de herfstvakantie. Ook voor koekenbakkers...

Koene ridders op Slot Loevestein

Dappere ridders hebben hun lansen al in gereedheid gebracht voor het Riddertoernooi op Slot Loevestein. Bezoekers gaan dit weekend op het slot terug naar de middeleeuwen en houden hun adem in als de paarden in volle galop op elkaar afstormen. Ridders met klinkende namen als Anselmus Adornes, Pieter Metteneye en Jan de Baenst gaan op beide dagen de strijd aan in een spannend steekspel. Kijk toe bij de voorbereidingen, luister naar de ridderverhalen of maak een eigen wapenschild. In de kiddy battle laten kinderen hun kunsten zien die ze bij de ridders van de Noordewind opdoen.

Riddertoernooi op Slot Loevestein.
25 & 26 oktober van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 8,- per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Dutch Design Week Eindhoven

Dat Nederland grote creatieve meesters kent laat de Dutch Design Week Eindhoven zien door negen dagen lang de spotlights op hen te richten. Door exposities en andere activiteiten laten bijvoorbeeld ontwerpers Scholten & Baijings en Piet Hein Eek zien wat ze in huis hebben. Ook de drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente presenteren zich, met technologie verweven met design van de toekomst. Bezoekers van de Dutch Design Week krijgen te zien hoe de wereld van morgen in de maak is, hoe met beter, slimmer en duurzamer kan werken. Het thema van 2014 is 'Up'.

Dutch Design Week Eindhoven.
Van 18 tot en met 26 oktober 2014.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Rivalen aan het Haagse Hof

Ze kwamen samen aan in Nederland, maar veranderden hier in ware rivalen. De wedijver tussen Amalia van Solms en Elizabeth Stuart is het onderwerp van de tentoonstelling Rivalen aan het Haagse Hof. Elizabeth Stuart kwam als koninklijke banneling aan in Den Haag, met een hofhouding van maar liefst 223 personen. Amalia van Solms kwam mee als hofdame, maar werd door haar huwelijk met stadhouder Frederik Hendrik plotseling de first lady van de Nederlandse republiek. Dat was maar moeilijk te verkroppen voor Elizabeth. De twee dames staken elkaar naar de kroon door kunstenaars opdrachten te geven en evenementen als hofbals en masquerades te organiseren. Bekijk hun wedloop en de luxe Haagse hofcultuur in het Haags Historisch Museum.

Rivalen aan het Haagse Hof in het Haags Historisch Museum.
Van 25 oktober 2014 tot en met 15 maart 2015.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Wat wil je later worden...?

Als jij later groot bent...wat wil je dan worden? Nu mag je dat zelf kiezen, maar vroeger deed je gewoon wat je ouders ook deden. Je ging aan de slag als koekenbakker, kaarsenmaker of een ander beroep. Tijdens de Doe-week Later word ik.. in Museum Eindhoven kom je deze en nog meer gekke oude beroepen tegen. Maar voordat je die kunt bekijken ga je met De Uitvinder aan de slag in het laboratorium van de toekomst en stap je in de tijdmachine. Terug naar de prehistorie! Pak een speer op en doe mee met de jagers of maal graan voor een voedzame koek. Een spannend en leerzaam uitje voor de kinderen.

Doe-week Later word ik.. in Museum Eindhoven.
Van 18 tot en met 26 oktober 2014.
Toegang: € 8,50 per persoon.

Zelf appels plukken op Landgoed De Olmenhorst

In dit herfstweer krijg je als vanzelf trek in warme lekkernijen, zoals appeltaart! Maak hiervan een gezellige tijdsbesteding dit weekend door zelf appels te plukken op Landgoed De Olmenhorst. Het is het laatste weekend van de Zelfpluk! Of er nog wat aan de bomen hangt, daarvoor houd je de website in de gaten. Maar het is er sowieso gezellig! In het Appelatelier probeer je de langste appelschil uit één stuk te maken en maak je een appelpannenkoek of appel tarte tatin. En op beide dagen kunnen kinderen vanaf vier jaar meedoen aan de theaterworkshop Sneeuwwitje. Want die lustte ook best een appeltje...

Zelf appels plukken op Landgoed De Olmenhorst.
Nog tot en met 26 oktober 2014.
Toegang: gratis, parkeren kost € 3,- per auto.

Tip: de laatste kans om de expositie Art of The Brick te bezoeken!

Laatst gewijzigd: 2014-10-23 12:03:08 · Gepubliceerd: 2014-10-20 17:02:28 - 507