Ontdek de behaaglijke wereld van de hamam

Verwen jezelf met een Oosterse behandeling

De fijnste sauna's Redactioneel door
Foto 1. In La Mysore krijg je een Perzische hamam behandeling. Foto: La Mysore

20 mei 2024 bijgewerkt: 23 mei 2024 Landelijk 'Een warme plek waar het water in overvloed stroomt': dat is de betekenis van een hamam! Ben jij al een keer in zo'n heerlijk Oosters badhuis geweest? Kom lekker ontspannen in deze behaaglijke warme wereld! Een ideaal uitstapje als het buiten koud en kil is, maar eigenlijk gewoon het hele jaar door. Stap in een 1000-en-1 nacht wereld in een Turkse of Perzische hamam, laat je lekker scrubben en kom helemaal herboren weer naar buiten. Dit zijn een paar erg fijne hamams in Nederland op een rijtje!

Hamam Het Oosten

Hengelo, Overijssel Dompel jezelf onder in de wereld van het Turkse badhuis. Bij Hamam Het Oosten maak je kennis met de eeuwenoude rituelen en de pure ontspanning van een goede en stevige massage. Rust uit op de verwarmde buiksteen, laat je inzepen en scrubben of geniet van een pakking met modder en chocolade. Krijg op deze unieke locatie een rondleiding door de hamam, gebruik een traditionele pestamal (lendedoek) en vergeet ook niet de Finse sauna, infrarood sauna, stoombad en de whirlpool te bezoeken!

La Mysore Hammam

Bussum, Noord-Holland Niet alleen de schoonheidsbehandelingen zijn van hoge kwaliteit bij La Mysore. De eigenaresse is van alle markten thuis! Mitra heeft haar eigen beautyproducten lijn én een prachtige Perzische hamam, want de roots van Mitra liggen in Perzië. Dat verklaart ook waarom Mitra haar badhuis La Mysore Hammam heeft genoemd, want in het Perzisch schrijf je hammam met twee m'en. Het mooie is dat je hier in alle privacy terecht kunt, want het is een heuse privé hamam.

Hamam Deluxe behandeling in SpaWell

Peize, Drenthe Bij SpaWell ga je gegarandeerd genieten van de Hamam Deluxe behandeling van wel 50 minuten. Beginnend met een grondige scrub met een speciale zeepzak met olijfzeep en kese handschoenen gaat de masseur flink aan het werk om je te laten ontspannen. Geniet van de geur van de heerlijke oliën die je naar het Midden-Oosten transporteren en laat je lichaam en geest weer in balans komen. Achteraf heb je de meest fluweelzachte huid!

Foto 2. Een van de andere mooie ruimtes in SpaWell. Foto: SpaWell Peize © IWR

Dunya Hammam

Rotterdam, Zuid-Holland Het traditioneel Oosterse badhuis Dunya Hammam in Rotterdam is dé plek om tot rust te komen. Na de ontvangst met een Marokkaanse muntthee ga je naar je massage, een scrub-, modder- of Turkse zeepzakbehandeling. Bij deze kleinschalige Hammam word je flink in de watten gelegd! Daarnaast is er hier een beautysalon aanwezig om helemaal herboren weer verder te gaan met je dag. Ook kinderen zijn welkom! Mannen zijn welkom op zondagavond.

Ervaar een Turkse Hamam in Elysium

Bleiswijk, Zuid-Holland Kom helemaal tot rust in de Turkse Hamam van Elysium, dat is uitgeroepen tot het beste wellnessresort van Zuid-Holland in 2013 en 2014! Elysium beschrijft hun Hamam als de mooiste van Nederland. Geniet van de reiniging, verzorging en ontspanning die een Hamam biedt. Krijg een heerlijke scrub- en massagebehandeling met olijfzeep en kom helemaal bij in deze Turkse Hamam! Stap daarna in het fijne hamambad. Vergeet ook niet de tropische watervallen te bezoeken, de verwarmde en koude baden, de Russische, Finse en Marokkaanse sauna's.

Hammam & Sauna Pretoria

Utrecht, Utrecht Voor een authentieke Hamam ervaring zit je bij Hammam & Sauna Pretoria goed! Ontdek het helende effect van een bezoek aan de hammam en maak daarnaast gebruik van de fijne sauna en de stoomkamer. Maak het helemaal compleet met één van de arrangementen met bijvoorbeeld een scrub behandeling of een Ghassoul behandeling. Zowel mannen als vrouwen kunnen in alle rust genieten van de faciliteiten, want er wordt niet gemengd gebruik gemaakt van de ruimtes.

Foto 3. Beleef een heerlijk ontspannen dag uit bij Elysium, in de Hamam en de andere faciliteiten. Foto: Elysium © Arno Hoogwerf

Laatst gewijzigd: 2024-05-23 17:06:47 · Gepubliceerd: 20 mei 2024 - 3296