Waar slaapt Sinterklaas?

Ga op bezoek bij Sint en zijn Pieten en help hem inpakken en dichten

De leukste activiteiten rond Sinterklaas Redactioneel door

archief oud artikel 10 november 2014 Toerisme Het is bijna pakjesavond! Sinterklaas is natuurlijk druk bezig met cadeautjes, snoepgoed en gedichten. Waar de beste man al die tijd uithangt? Nou, op heel veel verschillende plekken! Ga bij hem op bezoek en help mee met inpakken en dichten. Of haal een Pietendiploma!

ALPHEN A/D RIJN- Bakker Piet, schoenmaker Piet, en Klimpiet: ze slapen allemaal gezellig bij elkaar in Archeon. Hier helpen ze de Sint bij alle voorbereidingen voor pakjesavond. Kom jij ze helpen? Mooie cadeautjes inpakken of rijmen in het schrijvershuis van de Sint. Genoeg te doen! En natuurlijk schuift iedereen even aan bij Bakker Piet, die duizenden pepernoten bakt. Gelukkig mag je behalve bakken ook gerust even proeven. Iedereen die goed zijn of haar best doet krijgt voor alle hup een echt Pietendiploma.

Wanneer? 22, 23, 29 en 30 november van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijs: € 14,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen. Kinderen tot vier jaar gratis.

Nationaal Pietendorp

ENKHUIZEN - In de kleine huisjes van het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum wonen tot pakjesavond wel 150 Pieten! In dit nationale Pietendorp is het een drukte van belang, want er moet nog zoveel gebeuren. Alle hulppieten, van groot tot klein, zijn welkom om mee te helpen. Doe mee aan de chocoladeletterlingo of de pepernotenquiz. Wie het meeste weet over Sinterklaas wint een heleboel pepernoten! Kruiwagenpiet heeft hulp nodig van snelle kinderen die de pakjes op tijd bezorgen in de pieten pakjes race. En in de stal staat Amerigo te trappelen wachtend op een aai of iets lekkers.

Wanneer? Het nationale Pietendorp is geopend op zondag 23 november, zaterdag 29 november en zondag 30 november van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Bestel tickets online, dat is veel goedkoper!

Met de stoomtram naar de Pakjesboot

HOORN - Aan boord van de grote Pakjesboot van Sinterklaas gluren nieuwsgierige kinderoogjes naar binnen. Kijk, daar zit Sinterklaas! Wie mee reist met de oude Museumstoomtram vanuit Hoorn kan in Medemblik de Sint bezoeken. Eenmaal aan boord gaan de trossen los en vaart de boot een stukje. Als kers op de taart heeft de Sint voor alle kinderen een cadeautje. Het bezoek eindigt met een rit terug naar Hoorn met de stoomlocomotief.

Wanneer? De Stoomtram naar de Pakjesboot vertrekt iedere zaterdag, zondag en woensdagmiddag van 16 november tot en met 3 december 2014 uit Hoorn.
Toegang: € 25,- voor volwassenen en € 21,50 voor kinderen.

Park van Sint in Ouwehands Dierenpark

RHENEN - Swingende Pieten nodigen iedereen uit voor de coole Pietenparty in Ouwehands Dierenpark. De dierentuin is drie weekenden lang het Park van Sint. Op het programma staan allerlei gezellige activiteiten en shows. In de grote Pepernotenfabrieken bakken bezoekers kilo's pepernoten en Amerigo gaat braaf met iedereen op de foto. Bovendien kun je behalve de Sint en zijn Pieten, ook alle dieren bezoeken!

Wanneer? Het Park van Sint is open op 16, 22, 23, 29 en 30 november 2014.
Toegang: € 21,- voor volwassenen en € 18,50 voor kinderen.

Verwelkom de Sint in Nederland! Op DagjeWeg.NL vind je een overzicht van Sinterklaasintochten.

Laatst gewijzigd: 2014-12-05 07:05:01 · Gepubliceerd: 2014-11-10 09:24:13 - 821