Vijf redenen waarom Groningen zo leuk is

Dagje uit in de stad Groningen |  
Redactioneel door

Dagje uit in Groningen? Ontdek deze hotspots!

18 november 2014 Toerisme Groningen, Groningen Misschien heb je geen voorstelling bij 'het noorden van Nederland'. De top van Nederland lijkt misschien ver weg. Maar in Groningen zijn veel leuke dingen te doen! Daarom vijf redenen waarom je echt eens moet afreizen naar de mooie stad Groningen.

Dagje uit naar Groningen, maar geen idee wat je moet doen? Hier zijn een paar leuke tips! Natuurlijk zijn er ook veel leuke restaurantjes in 'Stad'.

Snuffel in de mooiste boekwinkel

Boekhandel Riemer heeft hart voor boeken en dat merk je! In deze prachtige winkel met krakende vloeren krijg je uitgebreid advies en ook alle tijd om rustig rond te lopen. Neem plaats aan de tafel om te lezen, drink een kopje echte koffie in de brasserie of snuffel tussen de spellen, kantoorartikelen, cd's en hebbedingetjes. Echt de moeite waard om voor om te rijden.

Maak een wadlooptocht

Je kunt Groningen ook als startpunt zien van je wadlooptocht! Wadlopen kan bijna overal op de Waddenzee. De tocht naar Rottumeroog begint bij één van de mooiste kastelen van Groningen, de Menkemaborg in het dorp Uithuizen. Na een stevige wandeling over de wadden, vaar je met de boot terug naar het Groninger vasteland. Onderweg goed kijken of je een zeehond ziet!

Bedwing de wanden bij Bjoeks

Bij Klimcentrum Bjoeks maak je van klimmen een uitdagend groepsuitje. Een leuke break tijdens het shoppen of een goed begin van een dagje uit in Groningen! De wanden van Bjoeks hebben een moeilijke en makkelijke route, daarom is het voor iedereen leuk om hier z'n skills te oefenen.
Langer van Groningen genieten? Kies een leuk vakantiepark in Groningen uit en maak er een leuke vakantie van!

Maak een rondje langs de ateliers van striptekenaars

Het Nederlands Stripmuseum staat in... Groningen, jawel. Dit leuke museum neemt je mee naar de prehistorie en naar de ateliers van de huidige bekende striptekenaars. Het stripmuseum bestaat uit verschillende ruimtes, voor kinderen, volwassenen en echte kenners. Kinderen stappen in een echte kabouterwereld, terwijl volwassenen de originele tekeningen van Paulus de Boskabouter bezichtigen. Ook leuk: het arrangement FC Knudde, inclusief entree, workshop Striptekenen en een kop koffie/thee met muffin.

Bewonder de Martinikerk

Zelfs voor wie nog nooit de tocht naar het hoge noorden heeft ondernomen is dit een bekende: de Martinikerk. De kerk achter de Martinitoren (d'Olle Grieze) trekt jaarlijks vele toeristen. Binnen zie je prachtige schilderingen die tot de verbeelding spreken en een wereldberoemd orgel. Wandel door de geschiedenis in de Martinikerk! Dit is met recht een bijzondere kerk. In de zomer worden er iedere vrijdag lunchpauzeconcerten georganiseerd.
Zin in iets anders? Kijk ook eens bij de activiteiten in Groningen!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:25:52 · Gepubliceerd: 2014-11-18 14:05:05 - 12301