Hoera, een nieuwe Weekend Top 5!

Wat te doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 27 november 2014 Toerisme Landelijk Wat een spannende tijden, met het Sinterklaasfeest en de kerstdagen in het vooruitzicht! Dit weekend is er van alles te doen rondom de Goedheiligman. Ontmoet de Sint en zijn Pieten, schaats een rondje in Maastricht, bewonder de Amsterdamse binnenstad op een bijzondere manier of verlekker je aan de mooiste auto's! Bekijk alle activiteiten in de Weekend Top 5!

Word een hulppiet!

ENKHUIZEN - Dit weekend kom je in alle hoeken en gaten van het Zuiderzeemuseum Pieten tegen! De pepernotenbakkerij draait op volle toeren en er is heel veel werk te doen voor pakjesavond op 5 december! Kom naar het Nationale Pietendorp als je ook hulppiet wilt worden. Doe mee met de tientallen Pietenactiviteiten te doen, bezoek het paard Amerigo in zijn stal en dans mee met de Streetdance Pieten. Er is een Pietenpoppenkast en Pakjesboot 12 ligt aangemeerd.

Nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum
Zaterdag 29 en zondag 30 november van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: Volwassenen betalen 10,00 euro; kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro per persoon.

Bezoek Sinterklaas op Kasteel Heeswijk!

HEESWIJK DINTHER - Sinterklaas houdt dit weekend bezoekuur op Kasteel Heeswijk. Hij logeert in dit mooie kasteel en alle kinderen zijn welkom om hem te komen bezoeken. Er zijn ook Pieten, zij hebben allerlei behendigheidsspelletjes bedacht. Je kunt ook pepernoten maken, een puzzeltocht doen of dansen op sinterklaasliedjes. Omdat het vaak druk is tijdens het spreekuur, krijgen alle kinderen een kaartje met een kleur. Groepen met dezelfde kleur kunnen tegelijk bij de Sint op bezoek.

Sinterklaas logeert in Kasteel Heeswijk
Zaterdag 29 en zondag 30 november, van 11:00 uur tot 15:00 uur.
Entree: 4,00 euro per persoon.

Laat je betoveren in Maastricht

MAASTRICHT - Magisch Maastricht gaat van start! Beleef de betovering in deze bijzondere stad. Er zijn veel winterse activiteiten te doen: zwier over het Vrijthof en struin over de kerstmarkt met meer dan vijftig houten chalets. Ga in het reuzenrad en geniet van een adembenemend uitzicht op de sprookjesachtige verlichte binnenstad. Kinderen mee? Die klimmen in het winterse treintje of glijden van de megaglijbaan.

Magisch Maastricht
Van 29 november tot en met 30 december 2014, dagelijks tussen 10:00 uur en 22:00 uur. De kerstmarkt is maandag tot en met woensdag open van 11:00 uur tot 20:00 uur.
Entree: de kerstmarkt is gratis te bezoeken, schaatsen kost 5,00 euro. De attracties kosten ook enkele euro's.

Amsterdag Light Festival

AMSTERDAM - De binnenstad van Amsterdam wordt in de spotlights gezet! Tijdens Amsterdam Light Festival zie je hier schitterende lichtkunstwerken die gemaakt zijn door architecten en kunstenaars uit negen landen. Vanaf donderdag 27 november is de vaarroute Water Colors open, vanaf het water zie je werken van Jacques Rival, Angus Muir en alaa minawi. Vanaf donderdag 11 december zie je 15 lichtkunstwerken langs de wandelroute Illuminade.

Amsterdam Light Festival
Te zien van 27 november tot en met 18 januari.
Entree: gratis.

Haute couture in de autowereld

ROTTERDAM - Dol op auto's en alles wat er mee te maken heeft? Zwerf dit weekend dan door Ahoy, want door wordt de Rotterdam Auto Salon gehouden. Bewonder de nieuwste modellen en concepten, maak een testrit of bezoek de stands. Hier zijn veel autogerelateerde producten te koop. Maar er is meer: er zijn luxe lifestylepresentaties en er is veel entertainment.

Rotterdam Auto Salon
Van 27 november tot en met 30 november, van 10:00 uur tot 18:00 uur. Donderdag open van 15:00 uur tot 22:00 uur, vrijdag ook tot 22:00 uur open.
Entree: 11,00 euro voor volwassenen, 7,50 euro voor kinderen. Dit zijn de online voorverkoopprijzen. De kinderprijs geldt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Laatst gewijzigd: 2014-11-26 16:27:38 · Gepubliceerd: 27 november 2014 - 629

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...