Ontdek de pracht van kaarten, kunst en kabouters

Bekijk de collectie kerstkaarten van Rien Poortvliet |  
Nieuws door

Word verrast door het werk van Rien Poortvliet op Paleis Soestdijk

19 december 2014 Geschiedenis Baarn, Utrecht Verstuur jij nog kerstkaarten? Prins Bernhard en Prinses Juliana genoten ieder jaar van de kaarten die Rien Poortvliet hen stuurde. Met de hand geschilderd! Dat maakt het extra bijzonder. Deze gehele collectie kaarten is deze kerstvakantie te zien in Paleis Soestdijk.

Vier Kerst met de kaarten van Rien Poortvliet

Kaboutertekeningen

Naast de kerstkaarten is er ook ander werk te zien van Rien Poortvliet. Olieverfschilderijen, aquarellen en Poortvliets bekende kaboutertekeningen maken de tentoonstelling compleet. De kerstkaartencollectie is te zien van 19 december tot 18 januari. De overige werken zijn te zien tot 1 maart. Kom ook kijken en geniet van de teken- en schilderpracht.

Kinderen en kabouters

Laat ook kinderen kennismaken met de werken van Rien Poortvliet. De speciaal ontwikkelde kabouter-speurtocht leidt je door de paleistuin met leerzame ontdekkingen en spannende ontmoetingen. Wie denkt dat kabouters niet bestaan? In Paleis Soestdijk bestaan ze wel degelijk! Ontdek het terwijl je luistert naar het amusante verhaal over de kabouter!

Selfie met Santa

De kerstman kan met kerst natuurlijk niet ontbreken! Die komt dan ook gezellig chocolademelk drinken in Paleis Soestdijk. Wil je dit moment samen met de kerstman voor altijd vastleggen? De Santa wil graag met gasten op de foto in de unieke Stuczaal van het paleis. Natuurlijk onder het genot van een heerlijke traktatie: warme chocolademelk van het huis.

Soestdijk in het donker

Paleis Soestdijk altijd al eens in het donker willen bekijken? Dat kan op 29 en 30 december tot 20:00 uur. Bekijk het paleis, de stuczaal en de kroonluchters eens bij avondlicht. Muziek in de tuin van Paleis Soestdijk maakt je blij! Op de 'Soestdijk Sing-a-Long' op 27 december treden verschillende koren op uit heel Nederland. Dit varieert van klassiek tot pop en gospel, er is dus voor ieder wat wils. Luister of zing mee!

Laatst gewijzigd: 2015-01-06 15:00:59 · Gepubliceerd: 2014-12-17 16:55:57 - 973