1

Voel je de koning te rijk in Kinderrijk

Ontdek de geschiedenis van 200 jaar koninkrijk

Ontdek politiek Den Haag bij ProDemos Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2014 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Al 200 jaar heeft Nederland een koning of koningin. En dat moet gevierd worden! Ga op dinsdag 30 december naar Kinderrijk in Den Haag en waan je een echte prins of prinses. Bij ProDemos word je koninklijk ontvangen in een boordevol programma.

Speel voor kapper en geef de koning een nieuwe look

Geschiedenis van het koninkrijk

Met dat boordevolle programma vermaak je je wel even! Zo zingt presentatrice en zangeres Angelique Schipper de sterren van de hemel. In haar wervelende voorstelling zingt en vertelt ze over de 200 jaar geschiedenis van koningen en koninginnen. Ook leer je het Binnenhof en de Ridderzaal kennen met behulp van een koffer vol bijzondere voorwerpen!

Als koning op de foto

Je hebt er vast wel eens over nagedacht: wat verandert er als ik koning of koningin zou zijn? Zou je dan grote huizen bouwen of in een enorm paleis gaan wonen? Samen met andere kinderen bouw je bij ProDemos een stukje van je eigen koninkrijk. Natuurlijk mag dan een foto van jou als koning of koningin niet ontbreken. Voel je de koning te rijk als je plaatsneemt op de troon. Trek die koningsmantel maar aan en zet je koninklijkste blik op!

Kapsel van de koning

Luister naar het spannende verhaal van een koning die de baas wil spelen en verzin een nieuwe look voor onze koning of koningin. Aan de knutseltafel geef je Willem-Alexander en Maxima een heel nieuw kapsel, misschien zien ze er dan wel heel anders uit!

De koning is niet meer de baas van het land, het volk is nu de baas. Ontdek in het democratielab aan de hand van proefjes en opdrachten jouw mening over de democratie. Kinderrijk is speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar ook ouders en broertjes en zusjes zijn natuurlijk welkom.

Laatst gewijzigd: 2014-12-30 09:37:38 · Gepubliceerd: 29 december 2014 - 406