Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Universiteitsmuseum Utrecht Redactioneel door
Foto 1. Help de vogels de winter door. Foto: Flickr / Maarten Visser, CC by-sa 2.0

archief oud artikel 8 januari 2015 Toerisme Kijk je ogen uit dit weekend en droom lekker weg. Bij de presentatie van verre reizen op de Vakantiebeurs Amsterdam of met het hele gezin bij de musical Minoes. Liever zelf aan de slag? In het Universiteitsmuseum duiken bezoekers in hun eigen hersenpan en in Haarzuilens maken kinderen smakelijke vogelsnacks. Geniet van het weekend met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

UTRECHT - Het duurde 23 uur en toen was de primeur een feit! In het UMC Utrecht plaatsen chirurgen met succes een compleet nieuwe schedel, gemaakt van kunststof. Hoe ze dat voor elkaar kregen? Dat zie je in het SchedelLab van Universiteitsmuseum Utrecht. Kom kijken en steek meer op over je eigen hersenpan door goed te kijken en zelf aan de slag te gaan. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun eigen schedel opmeten en deze vergelijken met die van anderen.

SchedelLab in het Universiteitsmuseum Utrecht.
Te bezoeken van 28 december 2014 tot 25 januari 2015.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen.

Fototentoonstelling: 100 verjaardagen

ROTTERDAM - We ginnegappen er allemaal om, maar stiekem zetten we zelf ook stoelen in een rondje klaar voor een verjaardagsfeest. En serveren we ook massaal kaas en worst? Fotograaf Ilvy Njiokiktjien bezocht in anderhalf jaar tijd heel veel verschillende feestjes. Van een prinsessenverjaardag van Sophie tot de rockende verjaardag van Leo Blom: ze laten zien welke gewoonten en tradities we erop nahouden. Kijk mee in alle huiskamers en vier de verschillende verjaardagen mee in het Nederlands Fotomuseum. Dit is het laatste weekend van de tentoonstelling: Nederland in 100 verjaardagen!

Nederland in 100 verjaardagen in het Nederlands Fotomuseum.
Nog te zien tot 11 januari 2015.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Hapjes maken voor de vogels

HAARZUILENS - Steek de vogels een hart onder de riem en maak wat lekkers voor ze tijdens de Wilde Buiten Dag Vette Vogels in Haarzuilens. Of op Hackfort. Kinderen maken hier zelf pindaslingers, vetbollen en zelfs cupcakes voor de vogels. En behalve dat leren ze van alles over vogels met de vogelspeurtocht en de vette vogelquiz!

Wilde Buiten Dag Vette Vogels in Haarzuilens. En op Hackfort.
Zondag 18 januari. Toegang: € 12,- voor kinderen en € 2,- voor volwassenen.

Vakantiebeurs Amsterdam

AMSTERDAM - Kijk je na de feestdagen alweer reikhalzend uit naar de zomer? Ga dan naar de Vakantiebeurs in Amsterdam om een vakantiebestemming te vinden om werkelijk naar uit te kijken. Op deze kleinschalige beurs presenteren organisaties gespecialiseerd op het gebied van bijzondere reizen hun aanbod. Van een bezinningsreis naar Jordanië of Marokko tot een safari in Malawi. Het is bijna te moeilijk om te kiezen!

Vakantiebeurs Amsterdam.
10 en 11 januari 2015.
Toegang: € 10,90 per persoon.

Minoes in het theater

NIEUWEGEIN of RIJSWIJK - Een behoorlijke hit, dit verhaal van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal van Minoes had in boek en film de volle aandacht. En nu kan het hele gezin genieten van een vrolijke voorstelling over het 'kattenvrouwtje'. Op het eerste gezicht is Juffrouw Minoes een heel gewoon dametje, maar ze gedraagt zich als een poes. Ze spreekt zelfs een goed woordje 'kats'. En dat is handig, want de buurkatten weten allerlei nieuwtjes te vertellen die ze weer doorgeeft aan journalist Tibbe.

Minoes de Musical.
Dit weekend te zien in Nieuwegein en Rijswijk, maar de komende tijd in veel meer theaters!
Toegang: prijs verschilt per theater.

Kijk voor meer activiteiten en evenementen op de UITagenda van DagjeWeg.NL.
Ook leuk voor dit weekend:
Foto 2. Iet Marcus, 99 jaar © Ilvy Njiokiktjien
Foto 3. Duik in je eigen hersenpan in het Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht

Laatst gewijzigd: 2015-01-08 22:25:45 · Gepubliceerd: 8 januari 2015 - 518