Trend van het voorjaar: toer op de trikke!

Milieuvriendelijk uitje op de elektrische trikke

Leuke uitstapjes in de voorjaarsvakantie Redactioneel door
Foto 1. Foto: Waterburcht

archief oud artikel 3 februari 2015 Trends Landelijk Ken je de trikke al? Op dit milieuvriendelijke apparaat kun je heerlijk toeren. Als je de fiets, de solex en de tuktuk al hebt gehad, probeer dan dit hip uitziende voertuig uit! Maak kennis met een leuke en groene trend.

Wat is een trikke?

Ze zien er hip uit, maar wat kun je er eigenlijk mee? Een trikke is een vrij nieuwe uitvinding, een makkelijk voertuig waarmee je bijvoorbeeld snel door een drukke stad kunt rijden. Maar dus net zo goed ook een een leuk apparaat op op te touren. Dat dachten ook de volgende bedrijven. Hier kun je terecht om je eigen trikke te huren voor een mooie plezierrit:

DWINGELOO - Groenuit in het Drentse Dwingeloo staat garant voor groene uitjes. Naast een picknickfiets, Segways en flyboarden, kun je hier ook trikke's huren om het Nationaal Park Dwingelderveld en de Drentse landerijen aan de Es te verkennen.

LOOSDRECHT - Trikke rijden behoort ook bij De Avontuurfabriek tot de populaire uitjes. Je vindt hier meer dan vijftig stoere activiteiten op één locatie, maar voor de tour op de trikke maak je met je gezelschap een mooie tocht langs onder meer het vliegveld en de Hoorneboegse heide.

AMERSFOORT - Toer door Amersfoort met de trikke! Met de driewieler zijn verschillende tochtjes mogelijk door de historische binnenstad van Amersfoort. Het kan met een groepje of met z'n tweetjes. Er gaat wel altijd begeleiding mee. Een fotopuzzeltocht of een memorytocht: er is heel veel mogelijk!

OMMEN - Rederij Peters in Ommen heeft allerlei activiteiten die je zelf kunt combineren tot een leuk dagje uit met collega's of familie en vrienden. Probeer de trikke uit of een funbike. Lekker de natuur in, maar dan wel op een originele manier. Daarna puf je uit op de barbecueboot.

NUNSPEET - Outdoorcentrum Nunspeet is een perfecte uitvalsbasis voor een Trikke Experience. Verken de mooie Veluwe tijdens een rit op de trikke. Goed geschikt als onderbreking van een vergadering of seminar. De Trikke Mini Tour kun je combineren met nog één van de vele leuke activiteiten.

POELDIJK - Booma Recreatie is gelegen in Zuid-Holland, aan een gebied vol waterweggetjes en meertjes. De ideale plek om met z'n tweeën of met een groep te genieten van bootje varen. Combineer dat met een tour op de trikke. Breng een bezoek aan de boulevard in Kijkduin of aan Naaldwijk.

Wat je moet weten over de trikke

Een trikke mag je berijden vanaf zestien jaar. Trainen of voorbereiden is niet nodig. Je staat op twee achterwielen (kijk maar op de foto's) en het voorwiel wordt aangedreven door een elektrische motor. Je rijdt er zo'n 25 kilometer per uur mee. Na dertig kilometer moet je 'm even opladen (tijd voor pauze!) en dan kun je weer door. De Trikke is elektrisch, dus duurzaam en vriendelijk voor het milieu.

Zoek het avontuur op en kies een ander leuk uitje in de buitenlucht!

Foto 2. Foto: Kameryck
Foto 3. Foto: Trikke Tour Drenthe
Foto 4. Foto: Waterburcht
Foto 5. Foto: De Avontuurfabriek
Foto 6. Foto: Outdoorcentrum Nunspeet

Laatst gewijzigd: 2015-03-09 08:35:54 · Gepubliceerd: 3 februari 2015 - 2351