1

Weekend Top 5: boordevol cultuur

Tips voor uitjes op vrijdag, zaterdag en zondag

Wat is er nog meer te doen? Redactioneel door
Foto 1. Kom alles te weten over kamperen op het platteland bij de Vakantiebeurs Kamperen bij de Boer. Foto: SVR

archief oud artikel 23 januari 2015 Toerisme Landelijk Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen dit weekend hun lol op. Er valt dit weekend veel te genieten van culturele uitspattingen: 's nachts leeft Breda op, Rotterdam toont een indrukwekkende foto-expo, Den Bosch opent twee tentoonstellingen met een Hollands tintje en in Enschede kun je dertig uur achter elkaar in een museum rondlopen. Alvast vakantieplannen maken? Dat doe je in Hardenberg, waar je ook een gratis vakantie kunt winnen. De leukste uitstapjes zijn weer gebundeld in de Weekend Top 5!

Speuren naar cultuur in nachtelijk Breda

BREDA - Trek een warme jas aan, stap in een paar stevige schoenen en neem een zaklamp mee! Speur in de nacht van vrijdag 23 januari naar bijzondere kunst tijdens Cultuurnacht Breda. Laat je verrassen door theater, dans, muziek en beeldende kunst! Tientallen musea en cultuurinstellingen gooien in het donker de deuren open, waardoor kunst opeens een betoverend tintje krijgt. Van 19:00 uur tot middernacht krijg je de kans om rond te speuren. Met een passe-partout krijg je toegang tot alle locaties.

Design van eigen bodem

DEN BOSCH - In Den Bosch worden zaterdag 24 januari twee bijzondere tentoonstellingen geopend. In beide exposities staat design van eigen bodem centraal. Het Noordbrabants Museum opent met de expositie Design uit het land van de aardappeleters - vormgevers ontmoeten Van Gogh het Vincent van Gogh inspiratiejaar. De tentoonstelling is tot en met 26 april 2015 te zien. In het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch is tot en met 17 mei 2015 de expo How We Work – new Dutch Design te zien. Daarin laten diverse kunstenaars zien hoe zeer diverse producten tot stand komen. Beide musea zijn van 11:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken, het Noordbrabants Museum is in het weekend open vanaf 12:00 uur.

Weekend van de Verbeelding

ENSCHEDE - Het Rijksmuseum Twenthe gaat dit weekend, van zaterdag 24 januari tot en met zondag 25 januari dertig uur lang non-stop open tijdens het Weekend van de Verbeelding. De tentoonstelling Sublime Landscapes in Gaming geopend, waarin getoond wordt hoe het sublieme landschap opnieuw opduikt in computerspellen. Daarnaast opent de tentoonstelling Metamorfosen, een tentoonstelling over gedaanteverandering, ongrijpbaarheid en identiteit. Maar er is nog meer: games, socializen, lezingen en interactieve installaties. Van zaterdag 11:00 uur tot zondag 17:00 uur non-stop te bezoeken.

Kamperen bij de Boer

HARDENBERG - Het is helemaal de trend: kamperen op het platteland! Alles wat je wilt weten over een vakantie bij de boer, ontdek je op de Vakantiebeurs Kamperen bij de Boer, die wordt zaterdag 24 januari van 10:00 uur tot 16:00 uur gehouden in de Evenementenhal in Hardenberg. Struin langs de kampeerartikelen, lokale producten en nieuwe trends en maak zelfs kans op een gratis kampeervakantie.

Rotterdam in the picture: opening

ROTTERDAM - Dol op Rotterdam? Dan mag je deze tentoonstelling niet missen. De bijzondere expo Rotterdam in the picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam wordt zaterdag 24 januari geopend in het Fotomuseum Rotterdam. De tentoonstelling geeft een bijzonder beeld van de stad Rotterdam in de afgelopen 175 jaar, maar ook van de ontwikkeling van de fotografie. Rotterdam in the Picture laat een stoere stad zien, een multiculturele, een bouwende en dynamische stad; een stad die altijd in ontwikkeling is. Te zien tot en met 17 mei 2015.

Foto 2. Ontdek het culture leven van Breda by night. Foto: Cultuurnacht Breda
Foto 3. Nieuw Dutch Design in Den Bosch. Foto: How We Work - New Dutch Design, Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Foto 4. Weekend van de Verbeelding. Foto: Rijksmuseum Twenthe
Foto 5. Voorproefje van de foto's die te zien zijn bij de expo Rotterdam in the picture. Foto: Nederlands Fotomuseum

Laatst gewijzigd: 2015-01-23 17:40:02 · Gepubliceerd: 23 januari 2015 - 620