1

Vijf leuke uitstapjes voor dit weekend

Tips voor leuke dagjes uit

Wat is er te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Foto: Marjon Broeks, Flamenco Biënnale Nederland

archief oud artikel 29 januari 2015 Toerisme Landelijk Blijf je binnen of ga je iets leuks doen? Kies één van de vele uitstapjes. Snuffelen tussen de vele boeken, een mooie tentoonstelling bezoeken of een bijzondere maaltijd eten in een museum. Kom uit je stoel en doe iets leuks! Dit is de Weekend Top 5!

Snuffelen bij Boekenfestijn Ahoy

ROTTERDAM - Toe aan een ontspannen weekend? Snuffel dan eens rond op het Boekenfestijn en kom thuis met een stapel nieuwe boeken om relaxed te lezen. Lekker warm binnen! Op het Boekenfestijn gaan boekenwurmen zich te buiten aan meer dan een miljoen nieuwe boeken en hobby-artikelen. Strips, romans en sprookjesboeken liggen te wachten op gretige lezers in Ahoy Rotterdam. En of je nu het liefste wegkruipt met een stevig boek over informatica of met een snelle roman, hier is het te koop!

Boekenfestijn Ahoy Rotterdam
Van 29 januari tot en met 1 februari 2015, te bezoeken van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zondag tot 18:00 uur.
Toegang: gratis.

Opening bijzondere film-expo

TILBURG - Isaac Julien staat de komende tijd in de spotlights in Museum De Pont. De expositie over zijn werk, Isaac Julien. RIOT, wordt zondag 1 februari 2015 geopend. De filminstallatie Playtime is het spectaculaire hart van deze tentoonstelling, Julien richt hier de camera op de kunstwereld en geeft zelf een kritische en satirische kijk op de verstrengeling van kunst en kapitaal. In acht films krijg je een overzicht van het oeuvre van de filmkunstenaar.

Opening expo Isaac Julien. RIOT in Museum De Pont
De expo is te zien van 1 februari tot en met 31 mei 2015, op alle dagen met uitzondering van maandag, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 10,00 euro voor volwassenen, 5,00 euro voor kinderen.

Chaneltas in de spotlights

AMSTERDAM - Tassenmuseum Hendrikje zet de beroemde tas van Coco Chanel in hte zonnetje, vanwege het zestigjarige bestaan van de tas. In de expositie Happy Birthday Chanel kom je van alles te weten over het ontstaan van de tas, de invloed die hij had op het modebeeld en uiteraard waar die codenaam vandaan komt! Voor de expo stelt Hendrikje bijzondere bruiklenen tentoon, onder meer de Chaneltas van Marlene Dietrich en een exemplaar in de vorm van een Chanelmantelpakje.

Expositie Happy Birthday Chanel in Tassenmuseum Hendrikje
Te zien van 1 februari tot en met 3 mei 2015, alle dagen van de week van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen, studenten 8,00 euro, jeugd van 13 tot en met 18 jaar en CJP-kaarthouders: 6,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.

Uit eten in het muZIEum

NIJMEGEN - Het muZIEum biedt zondag 1 februari een bijzonder menu aan. De maaltijd staat in het teken van Napoleon Bonaparte. Wist je bijvoorbeeld dat het braillesysteem is gebaseerd op de code die Napoleon liet ontwikkelen voor zijn leger om hiermee geluidloos en zonder licht te communiceren? Smul van vier heerlijke veroveringen op je smaak. Pas op, want je zintuigen kunnen je wel eens misleiden! De menukaart is in braille.

Museummenu in het muZIEum
Zondag 1 februari, tussen 10:00 uur en 18:00 uur.
Kosten: 39,50 euro per persoon. Reserveren via 024-3221681.

Reizend festival vol flamencomuziek

MEERDERE GROTE STEDEN - Het kan dit weekend nog: genieten van flamencomuziek en -dans. Kies één van de spraakmakende voorstellingen uit van de Flamenco Biënnale Nederland en geniet van de combinatie tussen traditie en experiment, van hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek. Het festival reist langs vijf steden: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Er hoort een uitgebreid randprogramma bij.

Flamenco Biënnale Nederland
Nog te bezoeken tot en met 3 februari, de voorstellingen hebben diverse aanvangstijden.
Entree: verschilt per voorstelling.

Foto 2. Foto: Boekenfestijn
Foto 3. Foto: Isaac Julien, Museum De Pont
Foto 4. Foto: Tassenmuseum Hendrikje
Foto 5. Foto: muZIEum

Laatst gewijzigd: 2015-01-28 18:18:37 · Gepubliceerd: 29 januari 2015 - 1151