Scratch mee met de Messiah of musicalhits

Scratch Muziekdagen Leiden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Overdag oefenen en 's avonds opvoeren voor publiek!

11 februari 2015 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Nog nooit gehoord van scratchen? Het is een populaire manier om in korte tijd een groot muziekstuk in te studeren en meteen ook op te voeren. Zing mee tijdens de Scratch Muziekdagen Leiden, bijvoorbeeld met de Messiah of toppers uit musicals.

Foto 1. Dezelfde avond is het concert al: het uur der waarheid! Foto: Printscreen uit het filmpje

Hits uit Soldaat van Oranje

Het meezingfestijn in Leiden is met zijn 27e editie inmiddels een echte traditie in de voorjaarsvakantie. Een uitje voor iedereen die het Hallelujah! of de Messiah wil zingen en een dag in de prachtige muziek wil duiken. Je kunt dit jaar ook kiezen voor Musical Highlights, met toppers uit Cats, The Lion King, Grease en Soldaat van Oranje. Met die laatste musical heeft de organisatie een primeur te pakken.

Leuke dingen doen in de vakantie? Tips voor een uitje in de voorjaarsvakantie!

Wat is Scratch?

'Scratchen' komt van de Engelse uitdrukking 'to start from scratch', met niets beginnen. Dat is precies wat je doet: met honderden andere muziekliefhebbers uit het hele land en zelfs uit het buitenland op één dag een muziekstuk instuderen én 's avonds uitvoeren voor publiek. Het muzikale evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 3600 mensen. De Scratch Muziekdagen staan onder leiding van een professionele koordirigent en solisten. Iedereen mag er aan meedoen, of je goed kunt zingen of niet.

Praktische informatie

Scratch Muziekdagen Leiden
Van donderdag 12 februari tot en met zondag 15 februari
Foto 2. De hele dag oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Foto: Printscreen uit het filmpje
Foto 3. De Pieterskerk is het decor van alle opvoeringen. Foto: Scratch Muziekdagen Leiden

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-02-11 16:45:42 · Gepubliceerd: 2015-02-04 13:09:35 - 254