Weekend Top 5

Wat is er te doen dit weekend? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vier het weekend met de leukste uitjes

19 februari 2015 Toerisme Landelijk De natuur twijfelt: wordt het al lente of blijft het nog even winter? In elk geval is het voorjaarsvakantie en dat mag gevierd worden! Dit weekend kun je alle kanten op met je kinderen. Maar ook voor volwassenen is er 'een hoop' te doen. De vijf leukste uitstapjes in de Weekend Top 5.

Foto 1. In de voorjaarsvakantie draait alles om poep in de zoo! Foto: DierenPark Amersfoort

De kinderen zijn de baas!

ZANDVOORT - Tijdens de Kids Adventure Week in Zandvoort zijn kinderen de baas! De hele week zijn er spannende en stoere, maar vooral leuke kinderactiviteiten. De kinderburgemeester Finn Damhoff heeft de leiding. Dit weekend is het tijd voor de Stoere Zaterdag en de Sportieve Zondag: kies voor een laser battle of antislip-demo. Zondag kun je paardrijden of meedoen met een reestyle-voetbal clinic.

Kids Adventure Week in Zandvoort
Van zaterdag 21 februari tot en met zaterdag 28 februari, de hele dag door.
De entreeprijzen verschillen per activiteit.

Gratis naar binnen met een poep-naam

AMERSFOORT - Poepjes, Wind of Schijt... heb jij ook een poep-naam? Dan mag je zaterdag 21 februari gratis naar binnen tijdens Poep en Zoo in DierenPark Amersfoort. De hele vakantie staat hier in het teken van poep. Kom olifantendrollen uitpluizen en scheten meten in de scheetzone. Leer alles over de spijsvertering terwijl je door een darm kruipt...

Gratis naar binnen met een poepnaam bij Poep en Zoo in DierenPark Amersfoort
De naamactie geldt voor zaterdag 21 februari, Poep & Zoo is de hele voorjaarsvakantie nog te bezoeken.
Entree: gratis als je een poep-naam hebt, anders 19,50 euro voor volwassenen en 16,50 euro voor kinderen.

Proeven en proberen op de Huishoudbeurs

AMSTERDAM - Hij is er weer, de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI! Een dagje uit voor de hele familie, maar ook voor vriendinnengroepen en zussen! Amsterdam RAI is het decor voor deze beurs vol mode, verzorging, wonen, vrije tijd en lekkernijen. Kom samen shoppen en uitproberen bij ruim 300 'winkels' onder één dak. Bekijk samen de laatste mode en geniet van de live optredens. Volg één van de workshops en proef de diverse hapjes en drankjes. En niet te vergeten… profiteer van de scherpe beursaanbiedingen!

Huishoudbeurs in Amsterdam RAI
Van 21 februari tot en met 1 maart 2015, van 11:00 uur tot 18:00 uur. Donderdag 26 februari en vrijdag 27 februari geopend tot 22:00 uur.
Entree: Volwassenen: 19,50 euro aan de kassa, kinderen: 5,50 euro.

Blikvangers in het Nationaal Archief

DEN HAAG - In het Nationaal Archief ligt de grootste fotocollectie van Nederland, in totaal zo'n 15 miljoen foto's uit de afgelopen 170 jaar. In de expo 'Blikvangers - de grootste fotocollectie' is een deel van deze collectie te zien: ruim 450 originele foto's. In de tentoonstelling zie je Nederland en de wereld door de ogen van bekende en minder bekende fotografen. Op die manier zie je de ontwikkeling van de fotografie voor ogen gebeuren.

Opening Blikvangers - de grootste fotocollectie in Nationaal Archief
Te zien van 21 februari tot en met 12 juli 2015, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Dinsdag tot 21:00 uur geopend en zondag vanaf 11:00 uur geopend.
Entree: 5,00 euro per persoon. Kinderen hebben gratis entree.

Ontmoet Brammetje het Lammetje

RHEDEN - Trek er dit weekend lekker op uit met de kinderen en doe de Speurtocht Brammetje het Lammetje van Natuurmonumenten. Elke dag kun je dit lammetje ontmoeten bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, waar hij woont. Brammetje heeft leuke schapenspelletjes en -opdrachten verzameld over de hond van de herder, wollige vachten, mekkerende schapen en nog veel meer. Leuke 'break' in de natuur met kinderen.

Speurtocht Brammetje het Lammetje van Natuurmonumenten
Elke dag is de speurtocht te doen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom.
Kosten: 4,00 euro als een kind lid is van Natuurmonumenten, anders 7,00 euro.

Foto 2. Stoere Zaterdag. Foto: Kids Adventure Week, VVV Zandvoort
Foto 3. Gratis naar binnen met een poep-naam! Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 4. Het Nationaal Archief houdt een grote expositie in eigen huis. Foto: Johannes Scholten. Portret van Piet (‘Zigeunerleven’), ongedateerd. Nationaal Archief/fotocollectie Joh. Scholten
Met wie ga jij naar de Huishoudbeurs? Foto: Huishoudbeurs
Doe de speurtocht met Brammetje het Lammetje! Foto: Natuurmonumenten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-02-19 10:23:11 · Gepubliceerd: 2015-02-18 16:35:17 - 1014