Ontdek de filmwereld met Cinemini!

Cinemini: films voor kleintjes |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Met je kinderen naar de bioscoop

14 maart 2015 Toerisme Amsterdam, Zuid-Holland Peuters en kleuters opgelet! Heb je er genoeg van dat je altijd thuis moet blijven als de rest naar de film gaat? Grijp dan nu je kans: bij Cinemini bekijken kinderen van twee tot zes jaar de leukste films. En alsof dat nog niet genoeg is, speel je na afloop een spannend spel.

Foto 1. Ontdek de bioscoop met je kinderen! Foto: EYE, Ilona van Genderen Stort

Films voor kinderen

De intiemste filmzaal van EYE staat iedere zondagochtend open voor kinderen. Speciaal voor twee- tot zesjarigen is er Cinemini: film en spel voor de allerkleinsten. Zo beleven de kids hun eerste bioscoopbezoek wel op een heel bijzondere manier! Het programma begint met een korte inleiding, waarna de kinderen tijdens een korte film op het puntje van hun stoel belanden. Dat is spannend!

Ontdek het verhaal van schaduw en licht

Weet jij hoe een schaduw ontstaat? Voor volwassenen is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor kinderen is het een raadsel waar die zwarte vlek op de grond vandaan komt. In het spel met licht en schaduw spelen kinderen in kleine tentjes op een grote lichtbak en ontdekken ze waar beeld vandaan komt. Hoe verdwijnt iets in het niets, hoe kan het dat vormen veranderen? Onder leiding van de Taartrovers vertellen de kids de leukste verhalen met beeld.

Prijswinnende animatiefilm

Natuurlijk ben je benieuwd welke verhalen jouw kind vertelt! Terwijl de kinderen genieten en ontdekken, kunnen ouders onder het genot van een lekker bakje koffie meekijken. Cinemini begint in maart met Mèh en Bèh krijgen bezoek en de prijswinnende animatiefilm Konijn en hert.

Praktische informatie

Cinemini in Eye Film
Elke zondag van 10:30 uur tot 11:00 uur.
Entree: voor kinderen 7,50 euro inclusief limonade. Ouders, grootouders en verzorgers betalen 5,00 euro per persoon.
Foto 2. Ontdek waar schaduw vandaan komt! Foto: EYE
Foto 3. Mèh en Bèh krijgen bezoek. Foto: EYE

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-03-17 13:21:23 · Gepubliceerd: 2015-03-13 12:01:32 - 364