Ontdek de held in jezelf tijdens de Landelijke Veiligheidsdag 2015

Blus de brand in de Veiligheidsexperience   Nieuws - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Ontdek de held in jezelf op de Landelijke Veiligheidsdag 2015! Foto: Fred Rotgans

23 maart 2015 Toerisme Almere, Flevoland Ontmoet brandweerman Sam en Harm Alarm, zie hoe mariniers op spectaculaire wijze een drugstransport onderscheppen en ontdek de held in jezelf tijdens de Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 11 april in hartje Almere!

Stoere militairen houden criminelen aan, een drenkeling wordt net op tijd uit het water gehaald en wordt daar nu iemand uit een verkreukelde auto gered? Je komt ogen tekort op de Landelijke Veiligheidsdag! Kom zaterdag 11 april van 12:00 tot 17:00 uur naar het centrum van Almere en leer alles over het werk van de politie, brandweer, hulpdiensten, ambulance en defensie.

Drugstransport op het Weerwater

Welke hulpdiensten rukken uit bij een aanrijding en wie doet wat op een plaats delict? Hoe worden branden geblust en slachtoffers uit het water gered? Reddingswerkers, blus- en duikteams, mariniers en politiespecialisten laten zien hoe zij te werk gaan op de Landelijke Veiligheidsdag. Ontdek bij een spectaculaire onderscheppingsactie op het Weerwater ook hoe mariniers een drugstransport onderscheppen. En specialisten van de politie, reddingswerkers bij de brandweer en ambulancepersoneel laten zien hoe zij na een verkeersongeval een slachtoffer uit zijn auto halen. Iedereen heeft zijn eigen rol, maar ze werken ook samen. Of kom langs bij Defensie en zie wat militairen op internationale missies doen en wat hun humanitaire taken zijn.

Ontmoet Brandweerman Sam en Harm Alarm

Doe de speurtocht speciaal voor kinderen langs verschillende diensten, zoek brandweerman Sam en Harm Alarm en vraag om een stempel. Als je kaart vol is maak je kans op een bijzonder dagje uit!

Veiligheidsexpo PIT

Leer nog meer over veiligheid in de PIT Veiligheidsexpo aan het Schipperplein. Ook zij zijn open op de Landelijke Veiligheidsdag. Neem plaats in een politiecel, duik het wapendepot in en blus een brand.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van de Landelijke Veiligheidsdag.

Bekijk de beelden van Landelijke Veiligheidsdag 2014:

Foto 2. Ontdek de held in jezelf op de Landelijke Veiligheidsdag! Foto: Fred Rotgans
Foto 3. Alle hulpdiensten hebben een eigen taak, maar ze werken ook goed samen. Foto: Fred Rotgans
Foto 4. Kijk toe hoe stoere militairen in actie komen bij het onderscheppen van een drugstransport! Foto: Fred Rotgans
Foto 5. Brandweerlieden halen een drenkeling uit het water. Foto: Fred Rotgans
Foto 6. Kom naar de Landelijke Veiligheidsdag en leer alles over de politie, brandweer en hulpdiensten. Foto: Fred Rotgans

Laatst gewijzigd: 2015-03-20 13:49:20 · Gepubliceerd: 2015-03-19 14:06:36 - 341