Bezoek de nieuwe Afrikaanse olifantenfamilie!

Safaripark en Speelland Beekse Bergen |  
Nieuws door
Foto 1. De familie is elke dag even in het buitenverblijf te zien. Foto: Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen verwelkomt nieuwe inwoners

26 maart 2015 Natuur Hilvarenbeek, Noord-Brabant Het was een enorme verhuizing, maar inmiddels is de nieuwe olifantenfamilie al helemaal gewend aan haar nieuwe stekkie. Safaripark Beekse Bergen heeft vier grote dikke inwoners bij.

Grote olifantenverhuizing

Moederolifant, Punda, maakte deze week een grote reis, samen met haar kinderen Bongi, Pina-Nessie en Shawu. De familie Olifant kwam vanuit de Duitse Grüner Zoo Wuppertal naar Safaripark Beekse Bergen. Zo'n enorme verplaatsing is nog nooit eerder vertoond binnen Europa. En zo heeft de dierentuin in één keer maar liefst zeven olifanten rondlopen.

Baby-olifantjes

De nieuwe familie is niet voor niets gekomen, er moet gewerkt worden. Beekse Bergen wil graag als eerste dierentuin in de Benelux Afrikaanse baby-olifantjes krijgen en zo bijdragen aan het fokprogramma. Voor de bezoekers van de dierentuin betekent dat hopelijk binnen een kraambezoekje! De olifanten kunnen nu natuurlijk ook al bewonderd worden. De familie voelt zich al helemaal thuis in het nieuwe huis: een spiksplinternieuwe groepsstal van 450 vierkante meter. Kom jij de nieuwe inwoners begroeten?

Zin om wat langer van al die leuke dieren te genieten? Dat kan! Boek eenvoudig een korte of lange vakantie in Vakantiepark Beekse Bergen!

Praktische informatie

Safaripark Beekse Bergen is elke dag open van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. De Afrikaanse olifanten Punda, Bongi, Pina-Nessi en Shawu in de Grüner Zoo Wuppertal, hun oude woonplaats. Foto: Grüner Zoo Wuppertal/Barbara Scheer

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:20:41 · Gepubliceerd: 2015-03-25 16:32:12 - 4157