Weekend Top 5: Tips voor het Paasweekend

Wat is er te doen dit weekend? |  
Redactioneel door
Foto 1. Neem de kinderen mee naar de boerderij, om lekker te knuffelen met jonge dieren! Foto: De Boerinn

Leuke uitjes voor Pasen

2 april 2015 Toerisme Landelijk Het wordt een lekker lang Paasweekend! Wat gaan we doen op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag? Dit zijn ideale dagen om lekker naar buiten te trekken met familie, kinderen of vrienden. Hopelijk blijft het weer goed... en anders is er ook nog genoeg te doen! Een overzicht van de leukste uitjes voor Pasen!

Kindervliegdagen: zelf een vliegtuig besturen!

LELYSTAD - Grijp je kans en stap zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig! Bij het Aviodrome zijn kinderen de baas tijdens de Kindervliegdagen Aviodrome. De vluchten worden uitgevoerd en begeleid door ervaren piloten van Special Air Services vanuit Aviodrome. Na de vlucht ontvangen de jonge pilootjes een certificaat. Vaders en moeders mogen ook meevliegen.

Kindervliegdagen Aviodrome
Zondag 5 en maandag 6 april 2015, daarna elke maand een dag tot en met oktober.

Lekker eten in het Maritiem Museum

ROTTERDAM - Het Maritiem Museum opent een smakelijke tentoonstelling: De Wereld op je bord. Het openingsfeest wordt tijdens het Paasweekend gehouden. Aan de hand van speurtochten, films en een kookstudio ontdek je dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Meng je eigen kruidenmix, schilder paaseieren en luister naar 'lekkere muziek'. Voor grote mensen is er koffie van een echte barista.

Openingsfeest De Wereld op je bord
Zaterdag 4 tot en met maandag 6 april, van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Orientalis: het decor van het Paasverhaal

HEILIG LAND-STICHTING - Een echt Paasfeest in de stijl van de Bijbel vier je dit weekend bij Museumpark Orientalis. Terug naar de tijd én het decor van het Paasverhaal, met een bijzondere ochtendwandeling op Eerste Paasdag, mini-rondleidingen, theedrinken met een metze, paaseieren schilderen en de kindermusical De ongelooflijke Comeback aller tijden.

Pasen in Museumpark Orientalis
Zondag 5 en maandag 6 april, van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Knuffelen met lammetjes

KAMERIK - Het is lente, en dat betekent dat er lammetjes geboren worden! De Lammetjesdag bij De Boerinn is leuk voor het hele gezin. Ontdek de boerderij, knuffel de lammetjes of maak een ritje op de pony of skelter. Ook worden er schapen geschoren.

Lammetjesdag bij De Boerinn
Zaterdag 4 en maandag 6 april, vanaf 10:00 uur. Eerste Paasdag gesloten.

Pasen met de Vikingen

ARCEN - Vikingen en Pasen? Bij Kasteeltuinen Arcen is dat helemaal geen rare combi. Vier hier een Historisch Paasweekend met 'Hertogdom Gelre Herleeft'. Bezoek de kampementen van Vikingen en ridders, vergaap je aan vechtdemonstraties en veldslagen, compleet met paarden en kanonnen. Er is authentieke muziek en een middeleeuwse markt. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en iedereen gratis meevaren op een Vikingschip op ware grootte.

Historisch Paasweekend in Kasteeltuinen Arcen
Zaterdag 4 april tot en met 6 april, van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Foto 2. Altijd al zelf willen vliegen? Bij Aviodrome kan het! Foto: Aviodrome
Foto 3. Ontdekkingsreis langs ons eten. Beeld: Maritiem Museum
Foto 4. Paasmusical voor en door kinderen. Foto: Museumpark Orientalis
Foto 5. Op bezoek bij pasgeboren lammetjes. Foto: De Boerinn

Laatst gewijzigd: 2015-04-02 13:25:02 · Gepubliceerd: 2015-04-01 14:58:37 - 6995