1

Waar vier jij Koningsdag 2015?

Koningsdag 2015: feest voor jong en oud!

Eropuit op Koningsdag 2015 Redactioneel door
Foto 1. De grachten van Amsterdam kleuren oranje. Hoezee, voor onze koning! Foto: Flickr/EDieters CC BY 2.0

archief oud artikel 22 april 2015 Cultuur De tweede Koningsdag moet groots gevierd worden, dus trek de gekste outfits maar weer uit de kast, hijs de vlag en beweeg je snel richting het feestgedruis! DagjeWeg.NL reist door het land met een handig overzicht en wenst je een prachtig Oranjefeest.

GRONINGEN - Een feestje bouwen, daar weten ze in Groningen wel raad mee. Stiekem barst het feest al los op zaterdagavond 25 april op de Grote Markt en tot en met Koningsdag 2015 staat de noordelijke stad weer strak van de gezelligheid. Van een dansje op de Vismarkt tot kinderoptochten en van shoppen op de vrijmarkt tot sport en spel: met een programmering van koninklijke allure garandeert Koningsdag Groningen een vrolijke boel voor alle leeftijden.

ZWOLLE - Shop till you drop op de kleedjesmarkt in Park Eekhout, bezoek de gezellige activiteiten van Oranjepret en waag je in de dansende menigte bij Kingdance op het parkeerterrein van de IJsselhallen of in het centrum van de Hanzestad. Er valt genoeg te beleven op Koningsdag 2015 in Zwolle!

AMSTERDAM - In iedere wijk, in elke straat - ja, op iedere straathoek proef je een feestelijke sfeer. Vier Koningsdag in Amsterdam en geniet van al die verschillende activiteiten! Slaag voor een prikkie op vrijmarkten, verspreid door de hele stad. Laat je schminken, maak muziek of doe mee aan één van de sportieve activiteiten. Duizenden versierde boten kleuren de Amsterdamse grachten oranje. Was je net te laat om een ticket te kopen voor één van de festivals? Dan geniet je in Amsterdam-Oost bij het Bredewegfestival gewoon van circus, theatervoorstellingen en concerten.

ARNHEM - Arnhem feest erop los tijdens Koningsdag: op meer dan twintig locaties vind je traditionele vrijmarkten en Koningsdag- en Koningsnachtfeesten! Dj's en bands staan op pleinen en in kroegen en in het Sonsbeek Park zijn talloze (kinder)activiteiten. De feestelijke dag wordt om 22:15 uur afgesloten door spectaculair vuurwerk aan de Rijnkade.

UTRECHT - Ook de knusse binnenstad van Utrecht verandert op Koningsdag 2015 in een feestelijk decor. Op het Neude, bij Sint-Janskerkhof en richting Vredenburg geniet je van flitsende optredens en langs de grachten in een groot deel van het centrum koop je de leukste spulletjes op de vrijmarkt. Proef van typisch Utrechtse biertjes tijdens het tweedaagse Utrechts Bierfestival 2015, bezoek het gloednieuwe 'Kingshouse Festival' bij de Jaarbeurs en bekijk het programma van Koningsdag Utrecht 2015.

ROTTERDAM - Swing de pan uit met zicht op de Erasmusbrug op het Koningsdag Festival, struin de vrijmarkt af naar de beste koopjes of geniet op het dakterras van Hotel New York van een dansje met een prachtig uitzicht. Zwier op de koningskermis een gat in de rondte of proef het lekkerste eten op het Truckin' Food Festival. Ook de Maasstad heeft weer genoeg in petto voor Koningsdag 2015!

's-GRAVENHAGE/DEN HAAG - Vier de verjaardag van de koning in de Hofstad en stap aan boord van een Haagse koetsje, beleef een ritje in een historische tram of maak een Paleizenwandeling. Koningsdag in Den Haag biedt vertier en plezier voor iedereen, want de stad staat bol van culturele activiteiten. Ook stuit je door de hele stad op de ene na de andere vrijmarkt en scoor je het ene koopje na het andere.

EINDHOVEN - Eindhoven is King op Koningsdag 2015. De stad staat al jaren bekend vanwege haar geslaagde feesten op Koninginnedag. Van Strijp-S tot het Wilhelminaplein en van het Stadswandelpark tot het Stationsplein: de lichtstad luidt de tweede Koningsdag op een veelbelovende manier in. De vrijmarkt ontbreekt niet, de vele feesten evenmin.

MAASTRICHT - Het bourgondische Maastricht pakt op Koningsdag 2015 voor de tweede keer uit. In het Stadspark en op de Markt treden verschillende artiesten op als Gers Pardoel tot Sparrow Falls. In het Stadspark feest je ook het klokje rond en pak je een rondje vrijmarkt. Veel plezier!

Geen zin in een dolle, oranje massa? Ontwijk het feestgedruis en geniet van een dagje uit op Koningsdag!
Foto 2. Het programma van Koningsdag 2015 staat klaar voor jong en oud. Foto: Flickr/Spotter NL CC BY 2.0
Foto 3. Haal je gekste outfit uit de kast voor onze koning. Foto: Flickr/Hans Splinter CC BY-ND 2.0
Foto 4. Hijs de vlaggen, versier de gevels. De tweede Koningsdag staat op de stoep! Foto: Flickr/EDieters CC BY-ND 2.0
Foto 5. Laat de oranjegekte maar weer beginnen! Foto: Flickr/Radio Nederland Wereldomroep CC BY-ND 2.0

Laatst gewijzigd: 2015-04-24 15:27:16 · Gepubliceerd: 22 april 2015 - 2453