Koningsdag 2015 in Groningen




Koningsdag 2015 in Groningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Koningsdag wordt uitbundig gevierd. Ook dit jaar zijn de activiteiten in de Groninger binnenstad verpreid over tal van locaties. Naast de gezelligheid op de vrijmarkten zorgen diverse podia voor vermaak.

Grote Markt Zaterdag 25 april
Het feestgedruis barst zaterdagavond al los op de Grote Markt. En hoe! Het belooft het meest democratische feestje ooit te worden. Het publiek mag namelijk bepalen wat er gedraaid wordt. Met behulp van apps en stemkaarten kan het publiek steeds weer een andere dansgenre aanvragen.

De Nacht van Oranje Zondag 25 april
Zondagavond gaat de ‘nacht van Oranje’ van start. Aan feestjes en optredens geen gebrek, want op talloze plekken in de binnenstad is er deze avond en nacht live-muziek. Het hoofdpodium staat op de Vismarkt met optredens van onder andere Caribbean Fever, Mooi Wark en Gold Play Live. Ook op de Grote Markt staat een muziekpodium. Op het vernieuwde Ebbingekwartier worden twee festivals georganiseerd: Subsonic Mayhem Festival en Shock. Liefhebbers van techno, house, drum&bass en hardstyle kunnen hier genieten van verschillende top dj’s. Geheel in eigen stijl zet RocknRolla Soundsystem weer een feestje neer bij de Reitemakersrijge. Ook is er muziek bij café Soestdijk, het Poeleplein, café Buckshot op het Zuiderdiep en op het Waagplein.

Koningsdag maandag 27 april
De volgende dag, Koningsdag, gaat het feest onverminderd voort. De dag gaat traditioneel van start met de Vrijmarkt langs de singels. Om 11.00 uur start het muzikale programma en is er de hele dag muziek op de pleinen in de binnenstad. Er zijn optredens van Ache Cubano, VanderLinde, Sven Hammond en als hoogtepunt het optreden van Niels Geusebroek, die bekend is van The Voice of Holland. Er is overdag feest en muziek op de Grote Markt, het Ebbingekwartier, Reitemakersrijge en Waagplein. Door de lokale horeca wordt er muziek aangeboden in de Ellebogenbuurt, op het Gedempte Zuiderdiep en op het Poeleplein.

Op de Westerhaven is een sport- en spelmarkt. Defensie, de Reddingsbrigade en turnverenigingen zijn aanwezig en ook is er een grote stormbaan en kunnen de jongste bezoekertjes pony rijden. Ook op de Ossenmarkt en het Damsterdiep is er een gezellig familieprogramma met muziek, een mini-vrijmarkt, spelletjes en eten en drinken. De wijken in Groningen vieren Koningsdag met optochten, muziek en kleine vrijmarkten.

 

Koningsdag 2015 in Groningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.