Ontdek het leven aan boord in Het Scheepvaartmuseum

Speel een levensgroot bordspel over scheepvaart!

Ontdek het leven aan boord in Het Scheepvaartmuseum Gesponsorde bijdrage door
ontdek het leven aan boord in het scheepvaartmuseumOntdek het leven aan boord en word een heuse kapitein in Het Scheepvaartmuseum!

archief oud artikel 24 april 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Welkom aan boord in Het Scheepvaartmuseum, bij de nieuwste én interactieve tentoonstelling over het leven aan boord van een schip. Kom binnen als matroos en vertrek als kapitein!

Ontdek Het leven aan boord

Hoe ging het er vroeger aan toe op het schip? Bij de familietentoonstelling Het leven aan boord leer je alles over de zee en de scheepvaart. Alle grote en kleine matrozen krijgen aan het begin van de tentoonstelling een emmer mee (een 'puts' in scheepstermen) en je leert nog veel meer termen en gebruiken. Scheurbuik, muiten, kielhalen... jij weet straks wat het allemaal betekent. En wat is een allemansend eigenlijk? Nou, een touw met een knoop erin, dat je gebruikte als wc-papier...

Beleef een levensgroot bordspel

De expositie is opgezet als levensgroot bordspel. Met de 'puts', waar een tablet in zit, hop je langs zes eilanden en beantwoord je allerlei vragen. Hoe meer vragen goed, hoe sneller je opklimt tot kapitein! Aan het eind stuur je je resultaten naar huis en krijg je een digitaal diploma. Al spelend leer je veel over het dagelijkse leven aan boord. Je komt langs de mooiste scheepvaartspullen, zoals scheepsmodellen, kleding, souvenirs en navigatie-instrumenten. Bewonder de modellen van een VOC-schip, een onderzeeër, een cruiseschip en een oceaanracer.

Stap aan boord van VOC-schip De Amsterdam

Er is een aparte theaterhoek voor de kleintjes, waar een film te zien is over Rinus de Rat en Bob van de Zee. Deze twee avonturiers gaan op zoek naar het schip waar zij vroeger samen op leefden. Een leuke afsluiting van de tentoonstelling. Tip: stap na afloop aan boord bij VOC-schip De Amsterdam, dat ligt aangemeerd naast Het Scheepvaartmuseum. Hier zie je met eigen ogen hoe een schip er vroeger uit zag.

Praktische informatie

Het leven aan boord in Het Scheepvaartmuseum is tot en met 31 december 2016 dagelijks te zien van 9:00 tot 17:00 uur.
Foto 1. Weet jij wat een 'allemansend' is? Foto: Diederik van der Laan
Foto 2. Beleef het leven aan boord als een levensgroot bordspel. Foto: Diederik van der Laan
Foto 3. Op stap met een 'puts' en hop langs alle zes eilanden. Foto: Diederik van der Laan
Foto 4. Leer alles over het dagelijkse leven aan boord! Foto: Diederik van der Laan
Foto 5. Pal naast Het Scheepvaartmuseum vind je VOC-schip De Amsterdam... Foto: Diederik van der Laan
Foto 6. ... en daar ontmoet je Rinus de Rat! Foto: Diederik van der Laan

Laatst gewijzigd: 2015-11-30 16:15:27 · Gepubliceerd: 2015-04-24 11:58:05 - 3988