Waterpret voor de hele familie in het Zuiderzeemuseum

Waterwerken geopend in het Zuiderzeemuseum | Nieuws door

Zuiderzeemuseum Enkhuizen opent nieuwe attractie Waterwerken

2 mei 2015 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland Het wordt steeds leuker in het Zuiderzeemuseum. Dompel je nu letterlijk onder in de nieuwe attractie Waterwerken, waar je lekker met water(kracht) mag spelen! Het waterdoepark bestaat uit allemaal kleine eilandjes.

Foto 1. De spetterende opening van het waterdoepark ging gepaard met vuur en water! Foto: Zuiderzeemuseum, Madelon Dielen

Waterwerken is geopend

Er liggen vier nieuwe eilanden in het water bij het Zuiderzeemuseum Enkhuizen. Hier zie je de voormalige Zuiderzee-eilanden Urk, Wieringen, Marken en Pampus, teruggeplaatst in de zee. Vaar er in een roeibootje naar toe om de nieuwste attractie Waterwerken zelf te ervaren! Dit waterdoepark barst van de leuke activiteiten, op elk eilandje is weer iets anders te beleven.

Voel de waterkracht

Op Pampus staan twee waterkanonnen, op Wieringen kun je zoeken naar een verborgen schat. Op het eiland Marken kun je je ook uitleven; hier mag je de boel laten overstromen en daarna natuurlijk weer droogleggen. Urk is ook leuk om te bezoeken, hier staat een picknicktafel. Het Zuiderzee-eiland Schokland is veranderd in een speeleiland voor de kleintjes. Tussen het plein op het vasteland en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Regel hier zelf de beweging en de stroming van het water en voel wat waterkracht betekent!

Praktische informatie

De attractie Waterwerken is onderdeel van het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum Enkhuizen. Het buitenmuseum is geopend van 28 maart tot 25 oktober 2015. Het museum is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Vis de dobbers uit het water! Foto: Zuiderzeemuseum, Madelon Dielen
Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2015-05-01 16:14:58 - 3304