Wilde Franken en woeste Vikingen in het Eindhoven Museum

De leukste dagjes uit voor Hemelvaartsdag 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

14 mei 2015 Geschiedenis Eindhoven, Noord-Brabant Woeste Franken en verwilderde Vikingen belegeren het Eindhoven Museum! Ga er snel heen leer het hele hemelvaartweekend alles over de Middeleeuwen en deze dolle noorderlingen. Sta oog in oog met een heuse Viking of word er zelf één bij Franken en Vikingen in het Eindhoven Museum!

Foto 1. Sta oog in oog met een Viking of word er zelf één! Foto: Eindhoven Museum

Van donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, tot en met zondag 17 mei zijn er Franken en Vikingen in het Eindhoven Museum! Word zelf een echte Viking en kijk hoe Franken, Friezen en Vikingen strijden. Leer alles over de volksverhuizingen en de donkere Middeleeuwen en bekijk twee opmerkelijke ontdekkingen: een heuse, gouden munthanger en de Adellijke Hoeve uit de Vikingtijd!

Verken het vroegere Eindhoven

Hoe zag Eindhoven er heel, heel lang geleden uit? In de tijd van berenvellen en middeleeuwse heksenvervolgingen? Bezoek het Eindhoven Museum, en je weet het! In het Erfogedpark komt een verdwenen stad tot leven. Je loopt er plotseling tussen de Brabantse hoeven en huizen in de prehistorie en de Middeleeuwen. Maar hoe donker die 'donkere middeleeuwen' precies waren, dat brengen de Franken en Vikingen je wel bij.

Bekijk meer activiteiten in het hemelvaartweekend in de DagjeWeg.NL UIT-agenda.
Foto 2. Sta oog in oog met een Viking of word er zelf één! Foto: Eindhoven Museum

Laatst gewijzigd: 2015-05-13 14:58:00 · Gepubliceerd: 2015-05-13 14:23:35 - 482