Top 5: eropuit in het hemelvaartweekend!

Eropuit dit weekend |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hemelvaartweekend 2015: 5 leuke uitjes

15 mei 2015 Toerisme Van overweldigende smaaksensaties tot trouwinspiratie en van adrenalinekick op het water tot ontspannende jazz: geniet van een ontspannen hemelvaartweekend, ga er lekker op uit en geniet van een dagje weg!

Foto 1. Proef overheerlijke lekkernijen op TREK! Foto: Jesje Veling

Walhalla der oldtimers op het strand

SCHEVENINGEN - Van brilkevers tot spijlbussen en van campers tot cabriolets: bewonder meer dan vijfhonderd oldtimers in alle soorten en maten op het strand van Scheveningen! Voor het Kurhaus en op de boulevard is de derde editie van Aircooled Scheveningen van 10:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken. Leer ook surfen onder professionele begeleiding of ga aan de slag en beschilder samen met de kinderen een Volkswagen Kever! Pimpelpaars of knalgeel met blauwe streepjes... pimp de Kever zoals jij hem het mooist vindt!

Bovenaardse lekkernijen in Rotterdam

ROTTERDAM - Verwonder je van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei over theater, muziek en verrukkelijk eten. Het Vroesenpark in Rotterdam is het tijdelijk onderkomen van het rondreizende Food Truck Festival TREK. Het enorme openluchtrestaurant doet menigeen likkebaarden. Van een heerlijk kippetje tot een sensationele burger: de tientallen mobiele keukens bezorgen je een bovenaards hemelvaartweekend.

Swingende jazz in Breda

BREDA - Voor het oudste en grootste jazzfestival van Europa reis je van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei af naar de historische binnenstad van Breda. Het is alweer de 45ste editie van het Breda Jazz Festival en dat moet gevierd worden! Honderdtachtig optredens op achttien verschillende podia bezorgen je een swingend hemelvaartweekend. Mooi meegenomen: de buitenconcerten zijn allen gratis te beluisteren.

Cultuur snuiven in Utrecht

Utrecht - Een rijkdom aan culturen wacht tijdens Cultifest 2015. Van donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, tot en met zondag 17 mei staat de Jaarbeurs in het teken van dansvoorstellingen, concerten en lezingen; maar ook beurzen als de trouwbeurs, de stedenbeurs en de cultuurbeurs. De kinderen vermaken zich ondertussen in de Kinderspeelhal, waar shows en speeltoestellen het schema vullen.

Lemmer ahoy!

LEMMER - Schip ahoy! In het Friese Lemmer meten vijftig zeilboten hun krachten bij de zeilwedstrijden van Lemmer Ahoy. Zie van Hemelvaartsdag tot en met zondag 17 mei hoe de schepen over het water razen, slenter over de kermis of pak een terrasje. Op zaterdag 16 mei is er in het centrum ook nog een grote markt. Veel plezier!

  • Ook leuk: Stoomdagen op Landgoed Nienoord in Groningen.

Al plannen voor de pinksterdagen? DagjeWeg.NL verzamelde alvast leuke kinderuitjes voor Pinksteren 2015.
Foto 2. Pimp een kever! Foto: Aircooled Scheveningen
Foto 3. Proef overheerlijke lekkernijen op TREK! Foto: Jesje Veling
Foto 4. Breda swingt tijdens het hemelvaartweekend. Foto: Breda Jazz Festival 2013
Bekijk het skûtsjesilen bij Lemmer Ahoy. Foto: Archief Watersportvereniging 'De Zevenwolden' Lemmer

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-05-15 10:20:34 · Gepubliceerd: 2015-05-15 10:06:01 - 589