Amsterdam Art Fair: kunst in de garage

Kunstbeurs in voormalige showroom van Citroën

Amsterdam Art Fair Nieuws door
Foto 1. De monumentale garage van Citroën wordt het decor voor een bijzondere kunstbeurs. Foto: Amsterdam Art Fair

archief oud artikel 19 mei 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De voormalige Citroën Garage in Amsterdam is een Rijksmonument. Het krijgt eind mei een bijzondere bestemming: de eerste Amsterdam Art Fair vindt er dan een onderkomen.

Citroën Garage

Kunst in een voormalige garage, dat is best 'out of the box'-denken. In Amsterdam gebeurt het, tijdens de Amsterdam Art Fair. Tientallen bekende galeriehouders, voornamelijk uit Amsterdam, verhuizen hun mooiste werken van 27 tot en met 31 mei naar de oude Citroën-garage voor een bijzondere kunstbeurs. Tegelijkertijd vindt ook de KunstRAI 2015 plaats.

Beurs voor hedendaagse kunst

De Amsterdam Art Fair wordt een beurs met een eigen karakter, aldus initiatiefnemer Wim van Krimpen, een gevestigde naam op het gebied van kunst en musea. Sta je nog aan het begin van je verzamelcarrière, dan is er ruimte om vragen te stellen. Er worden boekpresentaties gegeven en op de tweede verdieping is voor de gelegenheid het Citroën Restaurant gevestigd. Op de begane grond is alle ruimte gereserveerd voor een expositie over beeldhouwkunst.

De voormalige autoshowroom wordt het decor van een beurs vol hedendaagse kunst. Een heerlijke plek voor doorgewinterde kunstliefhebbers, maar ook een laagdrempelig evenement voor 'beginners'.

Praktische informatie

De Amsterdam Art Fair wordt gehouden van 27 tot en met 31 mei. De beurs heeft verschillende openingstijden.
Foto 2. Five Possible Lectures on Six Possibilities for a Sculpture, performance, video, 2013. Copyright: Hedwig Houben

Laatst gewijzigd: 2015-05-19 12:37:34 · Gepubliceerd: 2015-05-18 17:46:27 - 1117