1

Tong Tong Fair: stukje Indonesië in Nederland

Exotisch bad voor iedereen die van Zuidoost-Azië houdt

Tong Tong Fair 2015 Nieuws door
Foto 1. Krontjong Orkest Cente Manis in actie! Foto: Serge Ligtenberg

archief oud artikel 27 mei 2015 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Het is de vraag wat de meeste bezoekers trekt: de muziek, de heerlijke hapjes in de eetwijk of gewoon de hele sfeer. De Tong Tong Fair is er weer!

Liefde voor Azië

Al bijna zestig jaar is de Tong Tong Fair een begrip in Den Haag. Twaalf dagen lang kun je je onderdompelen in een heerlijke Indonesische sfeer. De fair is opgebouwd als een stad, met straten, pleinen, terrassen en theaters. Sinds de oprichting van het evenement staat alles in het teken van de liefde voor Azië. Hier ontmoeten Nederlandse Indiërs hun landgenoten.

Wat is er te doen?

Op de Tong Tong Fair kun je alle kanten op. De Grand Pasar is een ontmoeting tussen Oost en West. Het aanbod op deze beurs bestaat uit woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, kleding, boeken, edelstenen, tropische planten, specerijen en nog veel meer. Het Indonesië-Paviljoen hoort bij de Grand Pasar. In een naastgelegen paviljoen waan je je op een avondmarkt in Zuidoost-Azië. De vele standhouders komen speciaal overvliegen voor dit evenement, om hun eten of andere waren aan de man te brengen. Het Tong Tong Festival beslaat het theaterprogramma. Er zijn diverse thematheaters en een paviljoen waar tentoonstellingen te zien zijn. De vermenging van de Oosterse en Westerse cultuur zijn het uitgangspunt voor het programma. De Eetwijk spreekt voor zich. Hier zijn typische lekkernijen en maaltijden te krijgen.

De Tong Tong Fair bruist en swingt, met al die muziek, theatervoorstellingen en typische (etens)geuren. Maak zelf kennis met Indonesië en laat je opnemen in een wereld vol nieuwe kleuren en geuren.

Praktische informatie

De Tong Tong Fair wordt gehouden van 27 mei tot en met 7 juni, elke dag van 12:00 uur tot 22:00 uur.
Foto 2. Dompel jezelf onder in de sfeer van een avondmarkt in Zuidoost-Azië. Foto: Tong Tong Fair
Foto 3. Standhouders uit alle hoeken van Azië. Foto: Tong Tong Fair

Laatst gewijzigd: 2015-05-27 12:05:34 · Gepubliceerd: 27 mei 2015 - 880