1

Maak een Van Gogh Wandeling door de natuur

Laat je inspireren door deze beroemde kunstschilder

Maak kennis met het geloof van Van Gogh   Redactioneel door
Foto 1. Kom tot rust op uitgestrekte zandvlaktes. Foto: Van Gogh Wandeling.

29 mei 2015 Natuur Ede, Gelderland De natuur is niet weg te denken uit het werk van Van Gogh. Ontdek de grootste inspiratiebron van Vincent van Gogh tijdens een Van Gogh Wandeling door de natuur. Maak met behulp van de verschillende wandelthema's, onder leiding van wandelpsycholoog Karolien van der Woude, kennis met de betekenis van Van Gogh voor jouw leven.

Het kunstzinnige geloof van Vincent van Gogh

WEKEROM - Wandel over het Wekeromse Zand, een actief stuifzandgebied met uitgestrekte heidevelden. Hier grazen wilde moeflons en je vindt er één van de grootste prehistorische akkers van Nederland. Sta tijdens de wandelroute Het geloof van Van Gogh stil bij het christelijk geloof en hoe dit zijn werk beïnvloedde.

Kunst en natuur: voor Van Gogh niet te scheiden

Leer lichtvoetig leven

RENKUM - Het was niet altijd rozengeur en maneschijn in het leven van Van Gogh. De schilder worstelde met perioden van depressie en eenzaamheid maar wist zich er vaak weer uit te slepen. Worstel jij weleens met ontmoediging, somberheid of een burnout? Ontdek in de wandeling De Natuur van Van Gogh door het Renkums Beekdal hoe je lichtvoetiger kunt leven. Een prachtig natuurgebied met klaterende beken en mooie vergezichten ligt aan je voeten!

Ontdek de natuur als inspiratiebron

WAGENINGEN - Je hoeft maar naar zijn schilderijen te kijken en je ziet het al. Natuur en kunst was voor Van Gogh niet te scheiden. Voor rust, troost en inspiratie zette hij zijn voeten buiten de deur en maakte hij wandelingen door bossen, over uitgestrekte velden en langs rivieren. De wandeling over de Wageningse Eng laat zien hoe de natuur je kan inspireren. Het glooiende stuwwallandschap met vergezichten, volkstuintjes, oude akkers en een wijngaard laat niemand onberoerd. Voel de wind door je haren, ruik de bloemen en verwonder je!

Ga op stap met een groep

Op zoek naar een balans tussen werk en privé, wil je je collega's echt goed leren kennen of heb je zin in een ontspannen groepsuitje? Beleef een Van Gogh Wandeling samen met een groep. Onder leiding van wandelpsycholoog Karolien van der Woude ga je al wandelend met elkaar in gesprek. De wandelingen op afspraak behandelen thema's uit het leven van Vincent van Gogh waarin iedereen zich zal herkennen. Op zoek naar iets extra's voor een bedrijfsuitje? Maak dan gebruik van het unieke arrangement en ontdek het beste van Food Valley: bijzondere natuur, de kunst van Van Gogh, gezondheid en eerlijke food-producten.

Leer Van Gogh kennen tijdens een activiteit

Combineer een Van Gogh Wandeling met één van de andere Van Gogh activiteiten. Breng een bezoek aan de Van Gogh collectie in het Kröller Müller Museum, beleef de Smaak van Van Gogh in Ede en omgeving of geniet van een rustig nachtje in Vincent's Attic. 's Morgens word je verrast met een echt Van Gogh ontbijt! Het is tenslotte niet voor niets 2015: Het jaar van Vincent van Gogh.

Heb je nog niet genoeg van Van Gogh? Bekijk alle activiteiten rondom de meesterschilder.
Foto 2. Laat je inspireren door het leven van Van Gogh! Foto: Van Gogh Wandeling.
Foto 3. Wandel door de natuur en ontdek Van Goghs manier van leven. Foto: Van Gogh Wandeling.

Laatst gewijzigd: 2015-06-02 14:43:34 · Gepubliceerd: 2015-05-27 11:56:25 - 637