Ga 's nachts op expeditie in Naturalis

Kindermuseumnacht: gave expedities in Naturalis

Kindermuseumnacht in Naturalis   Nieuws door
Foto 1. Kom mee op nachtelijke expeditie door Naturalis. Foto: Naturalis

29 mei 2015 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Voor de Kindermuseumnacht heeft Naturalis een basiskamp opgeslagen op de binnenplaats. Van daaruit kun je op expeditie door het nachtelijke museum!

Museumnacht voor kinderen

Zo'n nachtelijk avontuur in het museum is net zo spannend als het klinkt! Het hele museum is het domein van de kinderen, dus ontdek alles wat je ontdekken kunt! Kom kijken bij de drone-demonstraties of bij de robotinsecten. Duik met je zaklamp een donkere grot in of doe onderzoek naar een muizenkeutel!

Vleermuizen en T.rex

Naturalis heeft ook haar eigen T.rex opgegraven. Er is een film van gemaakt hoe het skelet van deze dinosaurus uit de grond wordt gehaald. Naast de grote T.rex zijn er ook veel kleinere, maar bijzondere insecten. Er kan gekleurd worden (misschien win je wel een prijs) en er is een Wild Woudlopersspel, met spoorzoekopdrachten. En er is nog véél meer te doen, de nacht is er bijna te kort voor. De Kindermuseumnacht wordt afgesloten met een expeditie naar de vleermuizen (beperkt plek). Daarvoor ga je samen met een gids naar het nabijgelegen bos!

In het basiskamp is allerlei lekkers te krijgen en er klinkt toepasselijke live muziek. Ook kun je hier je broodje of marshmellow roosteren.

Praktische informatie

Kindermuseumnacht in Naturalis, zaterdag 30 mei van 18:00 uur tot 22:00 uur. Een ticket (polsbandje) is te bestellen bij de organisatie van Museumnacht Leiden. Met dit passe-partout kun je alle deelnemende musea bezoeken tijdens de Museumnacht.
Foto 2. Bekijk hoe de opgraving van de T.rex in z'n werk ging. Foto: Naturalis
Foto 3. Bik een fossiel uit elkaar. Foto: Naturalis

Laatst gewijzigd: 2015-05-27 15:00:58 · Gepubliceerd: 2015-05-27 14:56:02 - 391