1

Duik in de geschiedenis van het jarige Utrecht

Stadsdag Utrecht: vier de verjaardag mee!

Stadsdag Utrecht 2015 Nieuws door
Foto 1. Stadsdag Utrecht: de verjaardag van de historische stad wordt natuurlijk gevierd met leuke activiteiten! Foto: Stadsdag Utrecht

archief oud artikel 1 juni 2015 Toerisme Utrecht, Utrecht Utrecht is jarig! Deze mooie historische stad viert dinsdag 2 juni haar 893e verjaardag. Doe mee met leuke activiteiten in de binnenstad tijdens de Stadsdag Utrecht. Er worden verhalen verteld, er is muziek en je kunt 's avonds de Dom beklimmen!

Beklim de Domtoren

De verjaardag van zo'n oude stad moet natuurlijk gevierd worden. Jij kunt ook meedoen: in de binnenstad is van alles te doen. Beklim bijvoorbeeld de Domtoren, zelf ook al meer dan 600 jaar oud. Klim met de gids mee naar boven en neem een kijkje achter de schermen in de nok van de toren. Hoe is het uitzicht over Utrecht van zo'n hoogte? Wat doet een klokkenluider allemaal? Op 70 meter laat de stadsbeiaardier enkele stukken horen. Nog hoger, op 95 meter, geniet je dan eindelijk van het prachtige uitzicht over avondlijk Utrecht. Deze rondleiding start om 19:30 uur en kost 12,50 euro per persoon.

Muziek in de binnenstad

In de Domkerk is de hele avond mooie muziek te horen. Capella Minor zingt hier Engelse renaissance-muziek. Loop tussen 20:00 uur en 22:00 uur binnen voor een muzikale break. Op het plein bij het Utrechts Archief is heel andere muziek te horen. Daar treedt de hele avond de Koninklijke Brassband Utrecht op met feestelijke muziek. In het Utrechts Archief is een expositie te zien: Utrecht in tien stukken.

Ondergronds Utrecht

In DOMunder, het ondergronds publiekscentrum herbeleef je de geschiedenis van Utrecht. Temidden van kilometers aan archieven vol prenten, documenten en foto's maak je kennis met maar liefst 2000 jaar historie. DOMunder hout in het kader van de verjaardag van Utrecht een speciale ontdekkingstocht. Tussen 18:30 uur en 21:30 uur vertrekt elk half uur een groepje. Kosten: 10,00 euro. Kinderen en studenten betalen 7,50 euro.

Praktische informatie

De Stadsdag Utrecht is dinsdag 2 juni. 's Avonds zijn er diverse activiteiten in de binnenstad van Utrecht. Bekijk het hele programma.
Foto 2. De hele familie kan mee naar de binnenstad op de Stadsdag. Foto: Stadsdag Utrecht
Foto 3. Vier het feest mee, Utrecht is 893 jaar! Foto: Stadsdag Utrecht

Laatst gewijzigd: 2015-06-01 17:24:36 · Gepubliceerd: 1 juni 2015 - 281