1

Vondelpark wordt één groot zomers openluchttheater

Muziek, theater en dans in het Vondelpark

Vondelpark Openluchttheater officieel van start! Nieuws door
Foto 1. Het hele park verandert in één groot podium. Foto: Vondelpark Openluchttheater

archief oud artikel 6 juni 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het bekendste park van Amsterdam verandert weer in één groot podium tijdens het zomerse Vondelpark Openluchttheater. Het startschot wordt gegeven voor een seizoen lang vermaak in het Vondelpark.

Culturele uitspattingen

Elf weken lang bruist het Vondelpark van muziek, theater, dans en andere culturele uitspattingen. Zomaar te zien en te horen voor iedereen. Vanaf Bevrijdingsdag was er al van alles te beleven in het Amsterdamse park, maar de aftrap van het jaarlijkse openluchtfestival wordt zondag 7 juni gegeven. Het Vondelpark Openluchttheater opent dan met optredens van zangeres Shirma Rouse, The Cool Quest en neofunk-artiest Thom Hoorweg.

Bekende namen

Een bezoekje aan het Vondelpark wordt deze zomer nog leuker. Er is zoveel te zien, te doen en te lachen! Vele bekende en iets minder bekende namen reizen naar het Amsterdamse park af om een voorstelling te geven: Berget Lewis, Scapino Ballet Rotterdam, Glennis Grace, Remy van Kesteren en Freek de Jonge. Het theaterseizoen wordt zondag 23 augustus afgesloten met concerten van het Cello8ctet Amsterdam, Yuri Honing Acoustic Quartet en Candy Dulfer.

Voor elk wat wils

Nieuw dit jaar bij het Vondelpark Openluchttheater is het project met 3FM Serious Talent, waarbij aanstormend talent een podium krijgt in Club Vondel op zaterdagmiddag. Zondagochtend is het de beurt voor liefhebbers van klassieke muziek. Kinderen kunnen ook hun lol op, met elke zaterdagmiddag een jeugdvoorstelling. Ook is er een theatercursus, waarbij de jeugd een week lang aan een eigen voorstelling werkt en die presenteert aan familie en andere belangstellenden.

Park-Eat

Na de afsluiting van het theaterseizoen kan er in september nog wel gesmuld worden in de buitenlucht. Schuif aan bij Park-Eat! Elke zondag vanaf 12:00 uur ontstaat er een grote interactieve pop-up-brasserie en openluchtkeuken. Literatuur en koken staan bij hier centraal.

Praktische informatie

Het Vondelpark Openluchttheater wordt zondag 7 juni geopend en loopt tot en met 23 augustus 2015. In september is er elke zondag Park-Eat. Kijk voor de volledige programmering op de website.
Foto 2. Hilaria zorgt in juni voor een middeleeuws spektakel met roofvogels en een toernooi. Foto: Vondelpark Openluchttheater
Foto 3. Zangeres Shirma Rousse zorgt voor een knallende openingsconcert. Foto: cd-cover
Foto 4. BuitenSpelen: een theatercursus van een week voor alle kinderen! Foto: Vondelpark Openluchttheater

Laatst gewijzigd: 2015-07-27 10:33:20 · Gepubliceerd: 6 juni 2015 - 1377