Bekijk levende standbeelden tijdens het NK Living Statues

Loop de route door hartje Valkenburg en laat je verassen

Bezoek het NK Living Statues Nieuws door
Foto 1. Ook kinderen mogen meedoen. Bekijk alle KIDS Statues in het Odapark. Foto: Debby Gosselink.

archief oud artikel 14 juni 2015 Toerisme Valkenburg, Limburg Hoe lang kun je muisstil blijven staan? Dat is nog best lastig, probeer het maar eens! Op zondag 14 juni 2015 staat Valkenburg in het teken van het Nederlands Kampioenschap Living Statues 2015. Loop ook langs en laat je verassen!

Spannende strijd tussen straatkunstenaars

Meer dan dertig professionele straatkunstenaars vermaken het publiek met hun acts. Die grijze standbeelden lijken net echt! De Living Statues strijden om de titel van Nederlands Kampioen Living Statues. En dat ben je niet zomaar..

Verken Valkenburg met stilstaande standbeelden

Ontdek het prachtige Valkenburg

Voor bezoekers is er een route uitgestippeld langs alle levende standbeelden. Loop vanuit het Odapark door hartje Valkenburg en bekijk ze allemaal. Je geniet niet alleen van standbeelden, maar ook van de prachtige stad. Zo loop je door het vernieuwde Halderpark met de oude stadsgracht en zie je de vernieuwde Geulpoort. Daarna volgt de prijsuitreiking.. Spannend! Hierbij is natuurlijk een officiële jury aanwezig, maar ook jouw mening telt.

Kinderkunsten in het park

Niet alleen professionals maar ook kinderen krijgen op het NK Living Statues de kans om hun kunsten te laten zien. In het Odapark verzamelen alle kinderen om zelf voor levend standbeeld te spelen. Ga samen met je vriendjes en kijk wie er het langste stil kan staan. Misschien ben jij wel het nieuwe talent van Nederland!

Praktische informatie

De Living Statues zijn vanaf 13:00 uur te bewonderen in het centrum van Valkenburg. De uitgestippelde looproute leidt langs alle Statues en start vanuit Sport- en Recreatiecentrum De Polfermolen. Om 17:30 uur begint het defilé en de prijsuitreiking.
Foto 2. Het levende standbeeld 'De Verwondering' was Nederlands Kampioen en Wereldkampioen in 2014. Foto: Rob Terwisse.
Foto 3. 'I Wood Be a Statue': Dit levende standbeeld staat dus in een hoge boom. Foto: Make The Picture.
Foto 4. De spoedlevering van een taart. Deze bakker won in 2014 de eerste amateurprijs. Foto: Make The Picture.

Laatst gewijzigd: 2015-06-15 08:47:21 · Gepubliceerd: 14 juni 2015 - 915