Vaderdag 2019: de leukste dagjes uit voor vaders

Dagje uit voor Vaderdag 2019 | Redactioneel door

Vader in het zonnetje zetten? Ga samen op pad!

10 juni 2019 Toerisme Landelijk Vaderdag! Een mooie gelegenheid om er samen met de liefste vader op uit te trekken. Op zoek naar een leuk uitje? Lees hier de leukste tips voor een dagje uit voor vaders.

Foto 1. Zin in een avontuurlijke Vaderdag? Ga tijdens de Vaderdag Expeditie bij Outdoorpark SEC Almere op zoek naar een schat. Foto: Outdoorpark SEC Almere.

Leuk voor de hele familie

  • UTRECHT - Een leuke actie van Museum Speelklok: vaders die met hun kind op zondag 16 juni naar het museum komen, hebben gratis toegang! Er is een speciale Muzikale Tour die dag, met nummers als M'n Opa, Ach vaderlief toe drink niet meer en Vader Jakob. Ook kunnen vaders even hun spierballen showen door aan één van de grote draaiorgels te draaien. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor Museum Speelklok met korting.

  • ARNHEM - Leuk om je vader mee naar toe te nemen en samen te genieten van een beetje nostalgie: het Nederlands Openluchtmuseum. Beleef de Canon van Nederland - vol diepte- en hoogtepunten uit onze geschiedenis - en ontdek wat we vroeger aten. Dit jaar is het thema van het museum Gruwelijk Lekker en kom je door het hele museum de smaken van vroeger tegen. Broodje hond? Vroeger heel gewoon. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en krijg exclusief 25% korting op de entreeprijs.

  • RUURLO - Kom gezellig bij Belevingspark CactusOase Vaderdag vieren met het speciale Vaderdagprogramma. Alle vaders en mannen ouder dan achttien krijgen bij hun entree een gratis cactus mee naar huis. Wandel samen door een oase vol cactussen en kom onderweg kleurrijke papegaaien en parkieten tegen die vrolijk rondfladderen. Tip: bestel via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis consumptie bij je ticket.

Lekker naar buiten!

  • ALMERE - Neem je vader mee voor een stoer dagje uit: Expeditie Vaderdag! Met vader aan de leiding op zoek naar de verborgen schat. Samen ga je op expeditie in Outdoorpark SEC Almere. Vaders zijn daar natuurlijk heel goed in - vinden ze zelf - maar kunnen het avontuur niet alleen aan. Tip: bestel tickets voor Outdoorpark SEC Almere via DagjeWeg.NL Tickets en krijg er een gratis fotoshoot ter waarde van € 13,50 bij als aandenken.

  • ARCEN - Kasteeltuinen Arcen legt vaders in de watten op de speciale Vader(verwen)dag op 16 juni. Er is een barbier aanwezig voor mannelijke make-overs en er zijn Haka-workshops. De Haka is een dans die door de Maori wordt gedanst om voorvaderen aan te roepen. De Haka is tegenwoordig vooral bekend omdat het rugbyteam van Nieuw-Zeeland de dans voor elke wedstrijd doet. Natuurlijk struin je samen ook gezellig door alle tuinen rond het kasteel.

  • AMEN - Ga op 16 juni op een speciale Vaderdag Excursie in Nationaal Park Drentsche Aa. Gehuld in een waadpak en gewapend met een schepnet gaan jullie op zoek naar vissen, waterdieren en andere tekenen van leven in de beek. Wie weet vang je wel een kleine snoek! Er zwemt genoeg zeldzaams rond in de Drentsche Aa, dus grote kans dat je een mooie vangst doet. Na afloop laat je de dieren vrij.

Voor de grote jongens

  • RUCPHEN - Geef je vader een echte jongensdroom cadeau: supersnel racen op een kartbaan van ijs. Nóg spannender dan gewoon karten. Skidôme IceKart heeft een spectaculaire indoor kartbaan van 3,5 kilometer. Extra leuk: bestel via DagjeWeg.NL Tickets ontvang € 7,50 korting in de daluren.

  • POEDEROIJEN - Kom gezellig naar de Vaderdag Bier & Burgers bij Slot Loevestein. Speciaalbiertjes, hamburgers en een goede barbecue. Een echt burgerfeest! In het weekend van 15 en 16 juni zijn er ter ere van 'Grenzeloos Loevestein' ook zwaardvechtdemonstraties, exercities en theatervoorstellingen te zien.

  • MONNICKENDAM - Ga er even heerlijk tussenuit met je vader en sla biologische biertjes achterover bij Bierderij Waterland. Hier leer je tijdens een proeverij alles over het brouwproces van biologische bieren uit de streek. In de sfeervolle brouwerij en het proeflokaal van Bierderij Waterland krijg je de kans om zeven biertjes te proeven. Handig: er is een biertaxi om je thuis te brengen.

Foto 2. Bij CactusOase krijgen alle papa's en volwassen mannen een gratis cactus mee naar huis op Vaderdag. Foto: Belevingspark CactusOase.
Foto 3. Vaders hebben op vertoon van hun kind gratis toegang tot Museum Speelklok op Vaderdag. Mama mee, muziekje erbij en genieten maar. Foto: Museum Speelklok.
Foto 4. Lekker stoer: racen in Rucphen! Karten als een pro, maar dan op ijs. Foto: IceKart Rucphen.

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2019-06-12 11:37:05 · Gepubliceerd: 2015-06-15 17:20:48 - 51771