1

Oldtimerdag 2015: paradijs voor autoliefhebbers

Verlekker je aan honderden klassieke en vintage wagens

Nationale Oldtimerdag 2015 Nieuws door
Foto 1. Een schouwspel van jewelste: de klassieke wagens staan opgesteld langs de Bataviaboulevard. Foto: Nationale Oldtimerdag

archief oud artikel 20 juni 2015 Toerisme Lelystad, Flevoland Zou het toeval zijn dat de Nationale Oldtimerdag juist op Vaderdag plaatsvindt? In elk geval zullen veel mannen zich verlekkeren bij die prachtige verzameling prachtige historische auto's!

Vintage auto's

Vierhonderd historische auto's staan te wachten op de Bataviaboulevard: de Nationale Oldtimerdag 2015 is hét evenement voor liefhebbers van 'classic' en vintage automobielen. Maar naast de indrukwekkende stoet oldtimers is er nog veel meer te doen. De hele familie vermaakt zich vandaag: bekijk de dansdemonstraties en swing mee met de verschillende muziekoptredens en struin over de automobiliamarkt. Voor kinderen zijn er springkussens, oude ambachten en een simulator waar ze zelf plaats kunnen nemen.

Lekker eropuit met Vaderdag? Lees de 10 leukste uitjes voor vader en zoon (of stoere dochter).

Tourtocht met oldtimers

Uiteraard hoort er ook een tourtocht bij, waarin de automobielen Lelystad en omgeving verkennen. Een heel spektakel om die optocht voorbij te zien komen! Na afloop worden er prijzen uitgedeeld per leeftijdsklasse en wordt de Autovisie Trophy uitgereikt. De Nationale Oldtimerdag 2015 heeft dit jaar een Brits tintje: de Jaguar en Bentley staan vooral in het zonnetje. Er is een eregalerij '80 Jaar Jaguar' en een 'Bentley 95 Parade'. Ook is het vijftig jaar geleden dat het Amerikaanse automerk AC Cobra Mk III 427 op de markt kwam. Deze sportwagen heeft zijn eigen show op het programma staan. Alleen al het starten van de motor is een belevenis!

Praktische informatie

De Nationale Oldtimerdag 2015 wordt gehouden op zondag 21 juni op de Bataviaboulevard in Lelystad. Het evenement is te bezoeken van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Genieten geblazen van al die historische auto's. Foto: Nationale Oldtimerdag
Foto 3. Bekijk vierhonderd prachtige oldtimers. Foto: Nationale Oldtimerdag

Laatst gewijzigd: 2015-06-19 14:54:35 · Gepubliceerd: 20 juni 2015 - 490