1

North Sea Jazz Festival bestaat 40 jaar!

Uniek muziekfestijn viert haar verjaardag

Het North Sea Jazz Festival bezoeken? Nieuws door
Foto 1. North Sea Jazz Festival. Foto: Flickr CC BY-SA 2.0

archief oud artikel 10 juli 2015 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Alweer voor de veertigste keer vindt dit weekend het North Sea Jazz Festival plaats in Ahoy Rotterdam. Drie dagen lang geniet je hier van de beste jazz-artiesten uit de hele wereld, waaronder Mary J. Blige, John Legend en Lionel Richie. Het festival is dit jaar extra bijzonder door optredens van artiesten die ook al bij de allereerste editie aanwezig waren.

40 jaar North Sea Jazz

Het North Sea Jazz Festival is in 1976 voor het eerst georganiseerd door de zakenman en jazzliefhebber Paul Acket. Geheel uit eigen zak sponsorde hij dit festival, waar verschillende jazzgrootheden uit de wereld optraden: voor die tijd een grootse prestatie. In veertig jaar tijd is het festival echter nog veel grootser geworden. Vijftien podia, 1300 artiesten en tussen de 65.000 en de 70.000 bezoekers maken Het Northsea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam nu tot een bekend internationaal evenement waar elke jazzliefhebber uit de wereld een keer geweest moet zijn.

Verleden, heden en toekomst

Het was ooit de bedoeling van de oprichter om op het festival de vele verschillende verschillende jazzstijlen in de wereld te presenteren. Dat gebeurt nog steeds. Het festival presenteert een hele lijst grote en kleine artiesten met uiteenlopende stijlen uit zowel het verleden als het heden. Er is ook ruimte voor de toekomst: het Northsea Jazz Festival biedt een podium aan jonge, veelbelovende jazztalenten.

Het North Sea Jazz Festival vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 13 juli in Ahoy Rotterdam. De normale kaarten zijn helaas al uitverkocht. Wel zijn er nog luxe arrangementen te boeken.
Foto 2. Bezoek North Sea Jazz Festival! Foto: Flickr CC BY-SA 2.0

Laatst gewijzigd: 2015-07-10 17:22:23 · Gepubliceerd: 10 juli 2015 - 148