1

400 jaar Kaap Hoorn: vier het jubileumjaar

Spannende handelsroutes en spetterende Westfriese Waterweken

Dagje uit in Hoorn Nieuws door
Foto 1. Het nieuwe schip 'De Halve Maen' ligt nu te dobberen in Hoorn. Foto: Robert Gort.

archief oud artikel 16 juli 2015 Geschiedenis Hoorn, Noord-Holland Feest in Hoorn! Het is precies vierhonderd jaar geleden dat twee schepen de haven van Hoorn verlieten en later het zuidelijkste punt van Chili bereikten. Vanaf dat moment ook wel Kaap Hoorn genoemd. Van deze ontdekkingsreis is in de stad nog steeds veel terug te vinden. Ontdek de historische stad Hoorn en vier het jubileum 400 jaar Kaap Hoorn met spetterende activiteiten.

Hoe overleef je een handelsroute?

Al vanaf januari is er in Hoorn van alles te beleven, maar dit feest gaat nog wel even door! Hoorn viert het hele jaar 2015 zijn jubileum. Bekijk van zondag 19 juli tot zaterdag 1 augustus Expeditie Scheurbuik en ontdek de gevaren van deze korte handelsroute. Bemanningsleden die strijden tegen ziektes en zoeken naar oplossingen om te overleven.

Voel je een schipper in hart en nieren tijdens de virtuele reallife ervaring

Stap aan boord

De geschiedenis van Hoorn kwam nog nooit zo dichtbij als in het WestFries Museum. Voel je een echte schipper tijdens de virtuele reallife ervaring waarin je meevaart op het schip De Eendracht. Raas door levensgevaarlijke wateren met golven van acht meter hoog en probeer je staande te houden in de vliegende storm op de Atlantische Oceaan. Duik van scène in scène en beleef een onvergetelijke ervaring, zonder zeeziek te worden!

Waterspektakel in Hoorn

Spetter de zomer door tijdens de Westfriese Waterweken die van 21 tot en met 23 augustus aanmeren in Hoorn. Luister vanuit je bootje naar prachtige concerten, struin over de gezellige markt in Hoorn of doe mee met één van de wateractiviteiten. Natuurlijk is er tijdens de Westfriese Waterweken speciale aandacht voor de boten die 400 jaar geleden vanuit deze haven vertrokken. Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus moedig je je favoriete zwemmer aan tijdens het open-water-zwemevenement in de Hoornse Buitenhaven. Wie zwemt het snelst? Spannend hoor!

Muziekklanken in de buitenlucht

Luister naar de mooie klanken van shantykoren die hun stem laten horen. Om het Kaap Hoorn-jubileumjaar te vieren zingen de shantykoren de mooiste liederen tijdens het Openlucht Shantyfestival op zaterdag 22 augustus. Heb je de smaak te pakken? Ook de Hoornse Havenconcerten mogen er zijn! Plof op zaterdag 5 september neer in je stoeltje of bootje in de haven en geniet van bijzondere klanken in de frisse buitenlucht.

In Hoorn is het altijd heerlijk toeven. Ga een dagje uit in deze historische stad!
Foto 2. Voel je een echte schipper op hoge golven in het Westfries Museum! Foto: Westfries Museum.
Foto 3. Geniet van heerlijke zomeravonden tijdens de Westfriese Waterweken in Hoorn. Foto: Westfriese Waterweken.

Laatst gewijzigd: 2023-05-25 14:11:53 · Gepubliceerd: 16 juli 2015 - 1165