Weekendje weg in Giethoorn

Dagje uit in Giethoorn |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vaar, fiets en verken het Venetië van het Noorden

17 juli 2015 Toerisme Giethoorn, Overijssel Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Voor een weekend vol water is dit dan ook de place-to-be! Maar behalve water heeft Giethoorn ook een gezellige dorpskern, uitgestrekte weilanden en beleef je hier allerlei activiteiten. Hoe maak je je weekendje weg in Giethoorn tot een succes? DagjeWeg.NL zet wat leuke uitstapjes op een rijtje.

Foto 1. Ga wandelen of fietsen langs het water. Foto: Giethoorn.com.

Varen in een fluisterbootje

Wie denkt er dat je in Giethoorn alleen kunt varen?

De Weerribben en De Wieden, deze prachtige natuurgebieden moet je gezien hebben! Dat kan in Giethoorn natuurlijk het beste vanaf het water. Huur een fluisterbootje en verken de omgeving. Aangezien je nog altijd in het Nederlandse Venetië zit, hoef je van een paar spatten regen niet op te kijken. Die regendruppels mogen de pret niet drukken, want in Giethoorn liggen verschillende rondvaartboten aangemeerd. Met overkapping! Zo blijf je zelfs tijdens de grootste hoosbui lekker droog.

Fietsen door De Wieden

Blijf je liever met beide benen op het droge? Door de uitgestrekte natuur van Giethoorn kun je heerlijk fietsen. Bij Rondvaart Zuideinde kun je voor maar zeven euro de hele dag met een fiets op stap. Hier zijn ook allerlei groepsarrangementen mogelijk. Probeer bijvoorbeeld het hooivorkgooien, kruiwagenracen of ga gezellig picknicken aan de waterkant.

Kamperen tussen de koeien of in een luxe bed?

Voel je je kiplekker op een camping of ben je juist happy in een hotel? In Giethoorn kun je overnachten op verschillende manieren. Kampeerliefhebbers komen aan hun trekken bij Camping Hoeve Montigny. Kalveren voeren, koeien melken, hier ben je helemaal thuis in het boerenleven! Bij Hotel Brasserie de Pergola geniet je van een ontspannen overnachting in één van de hotelkamers. Geniet van lekker eten op het terras of in de brasserie en duik daarna in een heerlijk luxe bed.

Speuren naar mineralen en kristallen

Cultuursnuiven tijdens je weekendje weg? Loop dan naar binnen bij Museum De Oude Aarde. Wandel voorzichtig door donkere jungles en mysterieuze grotten terwijl de kinderen zich vermaken tijdens de kinderspeurtocht. Hier gaan ze als echte cowboy op zoek naar goud en kristallen. Hoeveel vermogen schrapen ze bij elkaar?

In Giethoorn is nog veel meer te doen! Bekijk alle uitstapjes in het Venetië van het Noorden.
Foto 2. Wil je actief bezig zijn tijdens het varen? Ga dan punteren! Foto: Giethoorn.com.
Foto 3. Kinderen vermaken zich als de beste in Museum De Oude Aarde. Foto: Museum De Oude Aarde.
Foto 4. Zeilen op het uitgestrekte water van Giethoorn. Foto: Giethoorn.com.

Laatst gewijzigd: 2015-07-22 12:05:06 · Gepubliceerd: 2015-07-15 15:04:16 - 2161