1

Word walviswetenschapper in het Scheepvaartmuseum

Klim je op tot kapitein of blijf je een simpele matroos?

Koop je kaartjes voor Het Scheepvaartmuseum via DagjeWeg.NL. Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Maak een 3D-foto met een walvis. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

archief oud artikel 20 juli 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Haast je deze zomervakantie naar Het Scheepvaartmuseum! De nieuwe interactieve familietentoonstelling Het leven aan boord is geschikt voor iedere leeftijd en de Walvisweken hebben genoeg leuke activiteiten in petto.

Niemand is te oud voor De Zeereis

In Het Scheepvaartmuseum ontdek je hoe de zee in onze genen zit. Laat je verrassen door de tentoonstellingen, de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam en het prachtige gebouw. Er zijn speciale tentoonstellingen voor families en kinderen, zoals Zie je in de Gouden Eeuw. Niemand is te oud voor de spannende attractie De Zeereis.

Ontdek hoe de zee in onze genen zit

Nieuwe familietentoonstelling Het Leven aan boord

Ontdek de nieuwe tentoonstelling Het leven aan boord. Deze nieuwste interactieve familietentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum is opgezet als een levensgroot bordspel. Je start de tocht met een emmer die je overal mee naar toe neemt. Hier zit namelijk je tablet in! Loop langs verschillende 'eilanden' en beantwoord alle vragen. Je leert van alles over scheepsmodellen, de gebruiken aan boord en de navigatie-instrumenten van vroeger en nu. Tijdens het spel kom je van alles tegen: een schaalmodel van een cruiseschip, een onderzeeër en zelfs een oceaanracer! Beantwoord zoveel mogelijk vragen goed en ontdek aan het einde van het spel of je bent opgeklommen tot kapitein. De allerkleinsten kruipen weg in de kussens van de filmhoek en genieten hier van spannende verhalen.

Jacht op een walvis

Alles over de walvis en de jacht op deze enorme dieren, leer je deze zomer in Het Scheepvaartmuseum. De populaire tentoonstelling Het verhaal van de walvis - Van zeemonster tot beschermd zoogdier laat zien hoe mensen door de eeuwen heen naar de walvis keken en hoe de walvis een bedreigde diersoort werd. Ontdek het belang van schone oceanen en wat wij als mens met de natuur te maken hebben.

Hé, dikke walvis!

Iedere leeftijd komt aan zijn trekken tijdens de Walvisweken. Loop mee met de nieuwe familierondleiding Monster of knuffeldier, luister naar een familiecollege of vermaak je bij het kleuterprogramma Hé, dikke walvis. Dit gaat over een bijzondere vriendschap tussen walvissen. Wil je een echte walviswetenschapper worden? Dat kan met het gratis doeboekje!

In de zomervakantie zijn het Walvisweken in Het Scheepvaartmuseum! Bekijk voor meer informatie en het programma de website van Het Scheepvaartmuseum.
Foto 2. Bekijk walvissen van dichtbij tijdens de Walvisweken. Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Foto 3. Tijdens de Walvisweken is er van alles te beleven in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Foto 4. Voel je een vis in het water. Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Foto 5. Bekijk de tentoonstelling Het leven aan boord.

Laatst gewijzigd: 2015-12-04 16:43:25 · Gepubliceerd: 20 juli 2015 - 342