Voor één dag een zeeheld op SAIL 2015

ING eiland tijdens SAIL 2015 |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Voel je voor één dag een echte zeeheld op SAIL 2015

3 augustus 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Tijdens SAIL 2015 staan allerlei verschillende schepen in de schijnwerpers. Maar welke verhalen liggen er verscholen op het dek, achter de zeilen of in de kajuit? Het zijn de verhalen van zeehelden, bekend of onbekend, die avonturen beleefden op de wilde zee. Je kunt ze nu ontmoeten in een aantal steden in Nederland of op het ING-eiland op SAIL 2015!

Piet Hein kennen we allemaal en Willem Barentszoon doet vast ook een belletje rinkelen. En ken je Abel Tasman of Witte de With? Veel Nederlandse straten dragen de namen van deze en andere zeehelden. Om iedereen kennis te laten maken met het verhaal achter deze helden maakte ING, hoofdsponsor van SAIL sinds 1975, samen met het Rijksmuseum een mobiele expositie. Deze expositie is te zien in zeeheldenbuurten in meerdere steden en tijdens SAIL 2015! De expositie bestaat uit acht oranje billboards in wisselende samenstelling, die het verhaal vertellen van de zeeheld. Zo sta je oog in oog met de zeehelden. Historische foto's en hun levensverhaal nemen je mee op reis, de zee op!

Voor één dag een zeeheld op het ING-eiland

Van zo'n spannend leven als Piet Hein kunnen de meeste mensen alleen maar dromen. Maar tijdens SAIL 2015 ben je voor één dag toch een echte zeeheld. Iedereen is van 19 augustus tot en met 23 augustus wederom welkom op het vrij toegankelijke ING-eiland aan de Bogortuin. Dit ING-eiland is het centrale punt voor verschillende activiteiten die er voor zorgen dat iedereen die dat wil zich voor één dag een zeeheld kan voelen. Tussen de activiteiten door en ’s avonds is het tijd voor een hapje en drankje. Tussen de palmbomen en hangmatten, genietend van de muziek: dat wordt een feestje! Aan het ING-eiland ligt de prachtige driemaster 'Etoile du Roy' afgemeerd. Deze is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Bezoek de expositie over zeehelden

De expositie is in de volgende plaatsen, in de plaatselijke zeeheldenbuurt, te bewonderen:

  • Ede: van woensdag 29 juli tot woensdag 5 augustus
  • Winschoten: van woensdag 5 augustus tot woensdag 12 augustus
De mobiele expositie gaat uiteindelijk naar Amsterdam en is van 12-19 augustus te zien in de zeeheldenbuurt in Amsterdam en tot slot op het ING-eiland aan de Bogortuin tijdens SAIL 2015.

Foto 1. Sta oog in oog met zeehelden!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-17 14:32:50 · Gepubliceerd: 2015-07-21 10:49:50 - 1038