Ga gamen in Minecraft at the Museum

Bezoek MOTI Museum Of The Image |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Plof neer tussen de groene grasblokjes en bouw je eigen virtuele wereld

23 juli 2015 Toerisme Breda, Noord-Brabant Wil je Minecraft eens op een heel andere manier beleven? Plof lekker neer tussen de vierkante grasblokjes van Minecraft at the Museum en gamen maar! In deze bijzondere, pixelachtige omgeving zit je al helemaal in de sfeer van het spel.

Foto 1. Ontdek wat beeld met je doet in de tentoonstelling Waanzien! Foto: Eline Baggen.

Minecraft, wat is dat eigenlijk?

Hoe ziet jouw virtuele Minecraftwereld eruit?

Bij Minecraft plaats je kubusvormige objecten op een rooster en het spel bouwt automatisch een omgeving. Tegenstanders, dieren, tunnelsystemen, je maakt een compleet nieuw, virtueel leven! De omgeving pas je aan met je eigen avatar. Er zijn in MOTI Museum Of The Image drie werkstations aanwezig waarop je kunt gamen, maar je kunt ook zelf een smartphone meenemen.

Kleurplaten voor de kids

Kinderen tot zes jaar vermaken zich prima in de hoekige omgeving van Minecraft at the Museum. Zij rennen naar de speelhoek waar ze zich uitleven met.. blokken natuurlijk! Aan de knutseltafel maken ze de mooiste kleurplaten of tekeningen. Als het maar te maken heeft met beeld.

Zomer vol speurtochten

Naast Minecraft at the Museum heeft MOTI Museum Of The Image allerlei leuke zomeractiviteiten voor de kinderen. In de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere vermaken kinderen van vier tot zes jaar zich met de iPuzzle terwijl acht- tot twaalfjarigen proberen de beeldcode te kraken. Bij de kassa krijgen kinderen vanaf tien jaar een speciaal paspoort om de tentoonstelling Waanzien te bezoeken. Wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou? Dat ontdek je hier! Of speur naar Klikkie in de tentoonstelling Born Digital. Klikkie is gevangen in de digitale wereld en jij kunt hem bevrijden.

MOTI Museum Of The Image vertelt je alles over beeld! Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Speel Minecraft at the Museum! Foto: Kim Balster.
Foto 3. De digitale wereld ontdek je in de tentoonstelling Born Digital. Foto: MOTI Museum Of The Image.
Foto 4. Speel Minecraft in een bijzondere omgeving. Foto: Kim Balster.
Kinderen kunnen lekker kleuren. Foto: Kim Balster.
Je kunt ook Minecraft spelen op je eigen smartphone of tablet. Foto: Kim Balster.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-24 09:02:22 · Gepubliceerd: 2015-07-23 11:33:24 - 3971