Weekendje weg in Valkenburg: op zoek naar zwart goud

Stap op de Kabelbaan van A GoGo Valkenburg |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Stap tussen de stoere mijnwerkers in griezelige grotten

1 augustus 2015 Toerisme Valkenburg, Limburg Waar denk jij aan als je Valkenburg hoort? Precies: grotten! Maar je vindt hier ook gezellige terrasjes, shopgelegenheden en een rijke historie. Neem eens een paar dagen de tijd om alles te ontdekken en ga een weekendje weg in Valkenburg!

Foto 1. Ontdek het leven van een mijnwerker. Foto: Steenkolenmijn Valkenburg.

Kijk over de grens van Duitsland en België

"Toeristische trekpleisters: natuur, historisch stadsgezicht en kastelen"

In Valkenburg kun je actief op stap, maar ook heerlijk relaxen. Bekijk de stad bijvoorbeeld vanaf de Kabelbaan van A Gogo. Stap in de sleeplift en laat je naar boven brengen. Het wordt nog moeilijk kiezen wat je daar gaat doen: ga rodelen, tokkelen of klim in de uitkijktoren. Vanaf hier heb je een prachtig vergezicht tot aan Duitsland en België. Tijd voor ontspanning? Leg je hoofd neer op één van de massagestoelen van Thermae 2000 en kom tot rust in de thermale baden. 

Op zoek naar zwart goud

Wie aan Valkenburg denkt, denkt aan grijze grotten en mysterieuze mijnen. Daar waar stoere mijnwerkers hun houweel in het steen slaan. De laatst overgebleven steenkolenmijn van Nederland is wel een bezoekje waard! Dwaal rond in de Steenkolenmijn van Valkenburg en ga op zoek naar het zwarte goud. Het ondergrondse avontuur begint al als je binnenstapt in de filmzaal. Na de film uit de Staatsmijnen van de jaren '60 zit je al helemaal in de mijnwerkerssfeer. Nu kan het echte werk beginnen en duik je met een ex-mijnwerker de grotten in. Alle gidsen hebben zelf in de mijnen gewerkt en vertellen je graag grappige anekdotes en sappige verhalen.

Overnachten in Valkenburg

Voor een overnachting met de kids ben je op Familiecamping De Bron op het juiste adres! Kinderen duiken zo snel als ze kunnen het zwembad in en ravotten in één van de speeltuintjes. Het recreatieteam zorgt voor allerlei leuke activiteiten in de zomer. Wil je genieten van de natuur? Dan volg je één van de fiets- of wandelroutes! Vorstelijk overnachten in Valkenburg: dat kan in één van de villa's of appartementen van Kasteeldomein De Cauberg.

Dagje uit met de kids

Een duik in het zwembad zint bijna ieder kind. Spartel rond in Zwembad De Polfermolen! Roetsj van de 46 meter lange glijbaan met lichts en geluidseffecten of ga baantjes trekken in het wedstrijdbad. In Pretpark De Valkenier zoef je van de achtbaan, duik je in het ballenbad of vaar je rond in een zwaan. Zelfs met slecht weer ben je hier niet zomaar uitgekeken, binnen kun je naar hartelust fietsen, vliegen en klimmen! Bij Bowling Valkenburg laat je je technieken zien tijdens een potje bowlen. Wie wordt de grote winnaar?

Wil je je nog langer vermaken in Valkenburg? Bekijk alle uitjes in de mergelstad.
Foto 2. Bekijk Valkenburg vanaf de kabelbaan! Foto: A GoGo Valkenburg.
Foto 3. Duik in zwembad De Polfermolen. Foto: Zwembad De Polfermolen.
Foto 4. Stap binnen in de steenkolenmijn en bekijk de trein en machines. Foto: Steenkolenmijn Valkenburg.
Spring in het zwembad van Familiecamping De Bron! Foto: Familiecamping De Bron.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-31 17:04:19 · Gepubliceerd: 2015-07-31 15:17:31 - 3590