1

Kunstig zand in Zandvoort

Het zand vliegt je om de oren bij het EK Zandsculpturen 2015!

Dagje weg in Zandvoort Nieuws door
Foto 1. De mooiste kunstwerken verrijzen bij het EK Zandsculpturen. Foto: Flickr/EKilby

archief oud artikel 15 augustus 2015 Toerisme Zandvoort, Noord-Holland Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen kleine wonderen. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen is daar namelijk vanaf zaterdag 15 augustus tot en met vrijdag 21 augustus in volle gang. Stap in de auto, zie hoe al die zandkorrels samen één prachtig geheel vormen en vergaap je aan de mooiste creaties!

Op verschillende plekken in Zandvoort zijn vanaf zaterdag tot en met vrijdag zandkunstenaars uit heel Europa hard aan het werk rondom het thema 'Van Gogh en Tijdgenoten', vanwege het speciale Vincent van Gogh-jaar. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen 2015 belooft een waar zandspektakel. Speciaal voor het evenement is 200.000 kilo rivierenzand gestort. Iedere kunstenaar liet zich inspireren door Van Gogh of een van zijn tijdgenoten en geeft een unieke invulling aan dit bijzondere thema.

De zandkorrels samen vormen één prachtig geheel

Zie hoe de Europees Kampioen te werk gaat

Vergaap je aan Van Gogh's oor, een portret van Rodin of Rodin's Gate to Hell. Zie hoe de beelden van 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog verrijzen en kijk tot en met 21 augustus dagelijks tussen 9:00 uur en 17:00 uur hoe de kunstenaars te werk gaan. Op vrijdag 21 augustus maakt de jury de Europees Kampioen 2015 bekend, maar gelukkig blijven de beelden tot en met oktober te zien op het Badhuisplein, het Kerkplein en het Gasthuisplein.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Is Zandvoort iets te ver? Geen nood! Ook in Garderen zijn zanderige kunstwerken te bewonderen. Op 't Veluws Zandsculpturenfestijn zie je typische taferelen uit grootmoederstijd, grappige scenes uit bekende kinderboeken én tien bekende werken van Van Gogh. Van over de hele wereld zijn zandkunstenaars ingevlogen om de mooiste taferelen te creëren.

Koop direct je tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2015 en ontvang 10% korting:

Foto 2. Herbeleef grootmoederstijd met prachtige zandbeelden bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Laatst gewijzigd: 2015-08-14 15:25:47 · Gepubliceerd: 15 augustus 2015 - 2643