Vijf bloemencorso's op een rijtje

Waar kun je terecht voor een bijzonder bloemencorso?

Bezoek een bloemencorso! Redactioneel door
Foto 1. Foto: Bloemencorso Winterswijk

archief oud artikel 25 augustus 2015 Toerisme Landelijk Hele steden en dorpen staan tegen het einde van de zomer in het teken van een bloemencorso. Ontdek zelf de magie van deze fleurige parade en bezoek in augustus of september een bloemencorso!

Fleurige creaties

WINTERSWIJK - Het Bloemencorso in Winterswijk is het hoogtepunt van een gezellige feestweek. De optocht is twee keer te zien: op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus. Met klokgelui wordt de bevolking wakker geschud en om 10:00 uur start de optocht. Na afloop van de parade en ook zondag 30 augustus staan de wagens opgesteld op het showterrein. Bekijk de fleurige creaties van dichtbij!

Voordelig eropuit? Vind uitstapjes met korting of een leuk extraatje bij DagjeWeg.NL Tickets!

Vernuftige wagens

LICHTENVOORDE - Voor het Bloemencorso in Lichtenvoorde zijn vier miljoen dahlia's ingevlogen voor achttien wagens die de strijd met elkaar aangaan. Zondag 13 september trekken alle imposante praalwagens voorbij. Alles wordt uit de kast gehaald om publiek en jury te verbluffen en elk jaar worden de wagens groter, kleuriger en vernuftiger. Bekijk de wagens in stilstand op het showterrein tot laat op de avond. Bijzonder: dit corso staat op de Nationale erfgoedlijst voor Cultureel Immaterieel erfgoed.

Vincent van Gogh

ZUNDERT - De spanning stijgt ook rondom het Bloemencorso Zundert, dat al sinds 1936 bestaat. De bevlogen bouwers laten op 6 en 7 september vol trots hun prachtige creaties zien. Het thema is dit jaar extra bijzonder: alle twintig praalwagens staan in het teken van Vincent van Gogh. Ze trekken door de straten en leggen een route van ruim vijf kilometer af. Na een jaar lang bouwen en bloemen plakken is er maar één buurtschap die de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Daarop volgt de Zundertse jubel: het moment waarop alle bouwers en buurtgenoten naar elkaar toe komen rennen om de prijs in ontvangst te nemen.

Te mooi om weg te gooien

VALKENSWAARD - Het Bloemencorso in Valkenswaard staat in het teken van recyclen! 'Te mooi om weg te gooien' is het thema van 2015. Alle veertien deelnemende groepen wagen zich met een praalwagen in de strijd, allemaal twaalf meter lang en zes meter hoog! In totaal zijn er 2,5 miljoen bloemen nodig om de wagens op te tuigen. Tussen de parades door op zondag 13 september is er veel straattheater te zien en er zijn optredens van clowns en artiesten.

Bloemenkoningin

EELDE - Ook in Drenthe kun je terecht voor een parade, bij het Bloemencorso Eelde. Hier is het corso ook ingepakt door een gezellige feestweek vol optredens van artiesten en een vuurwerkshow. Er wordt ook een Bloemenkoningin gekozen. Voor het bloemencorso op 5 en 6 september loopt het hele dorp uit, samen met duizenden andere bezoekers. De praalwagens hebben dit jaar allemaal het thema 'Time Machine'. Kom zelf kijken hoe de corsobouwers dit thema in bloemen, bessen en wortels uitbeelden!

Foto 2. Foto: Bloemencorso Winterswijk
Foto 3. Foto: Bloemencorso Zundert
Foto 4. Foto: Bloemencorso Eelde

Laatst gewijzigd: 2015-08-26 11:14:40 · Gepubliceerd: 25 augustus 2015 - 785