Dagje uit dit weekend

De leukste tips in de Weekend Top 5

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door
Foto 1. Leer alles over bomen klimmen, zeewierhapjes en wol spinnen! Foto: Beleef Landleven

archief oud artikel 10 september 2015 Toerisme Landelijk Zoek de gezelligheid op dit weekend! Ben je een creatieveling of juist een smulpaap? Houd je van het buitenleven? DagjeWeg.NL helpt je op weg met de leukste tips voor de komende dagen. Voor elk wat wils in de Weekend Top 5!

Voor liefhebbers van buitenleven

ARNHEM - 'Back to nature' tijdens de populaire beurs Beleef Landleven, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september. Dol op het buitenleven? Dan vind je hier allerhande inspiratie rondom groente wecken, zeewierspecialiteiten, wol spinnen, bomen klimmen en duurzaamheid. Een verfrissend uitstapje voor volwassenen en kinderen!

Voor jonge natuurliefhebbers

WERKENDAM - Kinderen van acht tot veertien jaar gaan de delta in tijdens het Weekend van de Delta in Biesbosch. Ter ere van de lancering van het lespakket 'Delta in de klas' zijn er op zaterdag 12 en zondag 13 september leuke en leerzame activiteiten rondom het Biesbosch MuseumEiland. Het programma hoort bij de nieuwe film 'Holland, natuur in de delta'. Ga op expeditie naar de zeearend met de boswachter of ga stekelbaarsjes zoeken! Je kunt op de foto met een enorme opblaasbever en natuurlijk is er een voorpremière van de film.

Voor carnavalliefhebbers

GRONINGEN - In Groningen wordt nog even Nazomer Carnaval gevierd tijdens het Grachtenfestijn en Floating Paradise Groningen. Tientallen bootjes met uitgedoste bemanningsleden bevolken op zondag 13 september de grachten; iedereen met een bootje kan aanschuiven in de stoet. Er klinken over koren en er is een flyboard-demonstratie te zien voorafgaand aan de parade.

Voor creatievelingen

RIJSWIJK - Zoek je een nieuwe hobby nu de zomer op z'n retour is? Of moet je nodig je knutselkasten weer bijvullen? Kom naar het Crea Weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september voor alles rondom scrapbooken, kaarten en sieraden maken en handwerken. Zeker tweehonderd stands bieden de leukste hebbedingetjes en doe-het-zelfpakketjes voor de echte creabea. Ook kun je een leuke workshop volgen.

Voor de smulpaap

ROTTERDAM - Maak via eten kennis met andere culturen! Dat doe je op een smakelijke manier bij Eetplein BeSouk, dat op zaterdag 12 en zondag 13 september gehouden wordt in Delfshaven. BeSouk is een groot openluchtrestaurant met in alle hoeken en gaten bijzondere en misschien onbekende geuren. Kom langs voor een lekkere snack of een heel diner! Er wordt gezorgd voor veel kinderactiviteiten en de populaire Marokkaanse muziekstijl Dakka Marrakchia omlijst het geheel.

Zoek je nog meer inspiratie voor een uitstapje dit weekend? Kijk eens bij alle aanbiedingen en tickets met een extraatje!
Foto 2. Back to nature! Foto: Beleef Landleven
Foto 3. Duik in de delta. Foto: Biesbosch MuseumEiland
Foto 4. Parade met tientallen bootjes met uitgedoste bemanningsleden. Foto: Grachtenfestijn 2014
Foto 5. Exotisch openluchtrestaurant. Foto: Eetplein BeSouk

Laatst gewijzigd: 2015-09-11 07:54:36 · Gepubliceerd: 10 september 2015 - 474